Снимка БулфотоГлоба за превишена скорост издаде мощна 19-членна банда, събрала

...
Снимка БулфотоГлоба за превишена скорост издаде мощна 19-членна банда, събрала
Коментари Харесай

Наш Велико от Бургас бил шеф на мощната автомафия, разбита в Испания! Схемата им била гениална, но ги издал...

Снимка Булфото

Глоба за превишена скорост издаде мощна 19-членна тайфа, събрала в редиците си нарушители от осем страни, в която шефът бил умел бургаски апаш. Това написа в. „ Телеграф “.

Групата задигала скъпи коли главно от испанската столица Мадрид, след което ги изкарвала с подправени документи към други европейски страни или ги продавала на части.  Само от 2016 година досега апашите са виновни за над 85 откраднати лимузини, от които са изкарали 1,5 милиона евро, оповестиха през вчерашния ден испанските медии. Престъпниците са арестувани в Испания след акция, ръководена от Европол, с присъединяване на испански, български и португалски служители на реда, а част от отмъкнатите коли са открити и у нас. Източници описаха, че Гражданската армия на Испания е нанесла удара си против автомафията след значима оперативна информация, която редовно й е подавана от българската полиция. Проверка откри, че арестуваният като уредник на цялата скица е бургазлията Велико Пропоков, на възраст към 59 години. той бил остарял контингент по линия на автокражбите, задържан и у нас. Разследващите имат подозрения, че е имал и свои хора в отделите на испанските общини, отговарящи за регистрацията на колите.

Бандитите работили по класическа скица, трансформирайки откраднатите коли в „ двойници “. За задачата след кражбата набивали нови номера на шасито и мотора, които били като на автомобил от същата марка и модел, който обаче е постоянен. Документите – дребен и огромен ваучър, също се правели като тъкмо копие на двойника. Дори регистрационните табели се изработвали да са като на колата, от която е взета регистрацията. Така се стигнало до куриозната обстановка през 2016 година, когато испански водач получил санкция за превишена скорост. Той бил щракнат от радар в Магала, без въобще да е пътувал до там. Освен това имало разминаване в цвета на автомобила му.

Разследването открило, че „ двойникът “ с пренабити номера е бил употребен от българи с голям брой регистрации за подправяне на документи, обири и трафик на отмъкнати коли. Нашенецът отговарял за набиването на новите числа на рамата и мотора, а други българи се занимавали с правенето на документите и обезпечаването ан регистрационните табели. Дори приятелката на нашенеца имала регистрации за сходни закононарушения. 

Вече узаконените посредством имитация отмъкнати коли се предоставяли на естонци, поляци, гърци или други българи, които ги пласирали в разнообразни европейски страни и Близкия Изток с 30% по-ниска цена от пазарната. Откраднати по тази скица коли са били внасяни и в България. Вероятността да се разбере, че е крадена, била дребна – или двете коли – постоянната и двойника, би трябвало да се спрат на едно и също място, с цел да се види, че са с идентични номера, или да бъде направена експертиза на номерата на рамите и моторите.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР