Снимка: БулфотоГлавният секретар на МВР Ивайло Иванов изнесе данни пред

...
Снимка: БулфотоГлавният секретар на МВР Ивайло Иванов изнесе данни пред
Коментари Харесай

Засякоха 7000 нарушения по пътищата само за ден и половина

Снимка: Булфото

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов изнесе данни пред медиите, че от 14.30 ч. в събота до 8 ч. сутринта са били регистрирани 7000 нарушавания по пътищата. Това е станало по време на профилирана акция, за която беше обявено авансово, написа Novini.bg.

Иванов посочи, че огромна част от нарушаванията са били за скорост, приложимост на алкохол, а е имало и неправоспособни водачи. Над 1000 служители на реда са били изкарани в допълнение, които да вземат участие в интервенцията.

Вътрешният министър Младен Маринов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи участваха в кръгла маса за пътната сигурност и придвижването по пътищата, провела се в НДК.

Министър Маринов разгласи, че 97 % от пътните катастрофи са вследствие нарушавания на водачите. По думите му би трябвало да се влияе върху държанието им след изпита. Като означи, че главните аргументи за неспазването на закона за придвижване по пътищата е във възпитанието, самосъзнанието и неналичието на възприятие за самозапазване.

Маринов добави, че този, който желае да се научи, законодателството му дава опция и в този момент да го направи. Според него е значимо да се направи справедлив изпит на това, което е научил кандидат-шофьорът, а не да се стига до подобен надзор, че " да влизаме в колата на инструктура, за мен това няма да проработи, страната ще би трябвало да даде доста огромен запас ", с цел да се случи това.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР