Снимка БулфотоГерманска правителствена комисия постигна споразумение страната да спре до

...
Снимка БулфотоГерманска правителствена комисия постигна споразумение страната да спре до
Коментари Харесай

Германия ще спре да използва въглища до края на 2038 г.

Снимка Булфото

Германска държавна комисия реализира съглашение страната да спре до края на 2038 година потреблението на въглища за произвеждане на електрическа енергия, съобщи ДПА, като се базира на вътрешни източници.

Комисията се събра през вчерашния ден сутринта в столицата Берлин на съвещание, което продължи 21 часа. Целта бе да бъде контрактувана дата за прекъсване на потреблението на въглища за произвеждане на електрическа енергия и разисквано компенсирането на отрасловите компании. Комисията единствено може да прави оферти. Прилагането на нейните решения е от компетенциите на управляващите в обособените немски провинции и на федералното държавно управление, отбелязва ДПА, представен от Българска телеграфна агенция.

Германия желае да спре да употребява въглища, с цел да реализира задачите си в региона на опазването на околната среда. Четвърта стопанска система в света и огромна промишлена мощ, страната също така планува да затвори всичките си атомни електроцентрали до края на 2022 година, напомня ДПА.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР