Снимка БулфотоГЕРБ ще подкрепи промените в Закона за хазарта, които

...
Снимка БулфотоГЕРБ ще подкрепи промените в Закона за хазарта, които
Коментари Харесай

Край с рекламата на хазарт и милионерите! ГЕРБ подкрепя Валери Симеонов

Снимка Булфото

ГЕРБ ще поддържа измененията в Закона за хазарта, които вицепремиерът Валери Симеонов предлага.

В Народното събрание се организира среща сред вицепремиера Симеонов и ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. А задачата й беше Валери Симеонов да показа законопроектите, които е подготвил, написа Флагман.бг.

След срещата Цветанов сподели – ГЕРБ поддържа измененията в Закона за
хазарта и не поддържа Законопроекта за тютюнопушенето.

„ В момента фактически има заразяване на подрастващите и на хората с по-нисък обществен статус, които просто се подават на операциите в медиите по отношение на хазартните игри “, изясни Цветан Цветанов претекстовете за поддръжка за
хазарта.

А срещу тютюнопушенето – повода за отказана поддръжка е, че преди 6 година ГЕРБ са внесли настоящето състояние против пушене в заведенията и считат, че работят добре.

Вицепремиерът Симеонов предлага да се анулира напълно възбраната за тютюнопушене в заведенията, а да бъдат обособени места за това. 

Вицепремиерът разяснява, че почита правото на ГЕРБ да не поддържа законопроекта, само че няма да го отдръпна.

Цветанов каза още, че по останалите законопроекти – Закона за устройство на територията – за преместваемите обекти. По него ще протече разискване в границите на 10 дни с адвокати.

За Закона за водите в частта за язовирите ГЕРБ има подготвеност да поддържа импортирания законопроект със мнението на Сдружението на общините и от съответните министерства, които имат директно отношение.

По Закона за локалните налози и такси ще се организира работна група с ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова и депутатът от Обединени Патриоти Христиан Митев – до 1 януари 2019 година вероятно ще се създадат измененията, които да обзет този бранш.

Какво ще се промени в
лотарията

Законодателните промени на Валери Симеонов плануват да се отстрани оповестението на резултатите на игрите и извоюваните облаги.

Предвижда се бъде изменен Законът за
хазарта - член 10, в който се вкарва уголемение. До момента той беше " не разрешава се директната реклама на хазартни игри... " - и се вкарва " непряката ".

Допуска се оповестяване единствено на " наименования на игрите ", ще остане записаната комерсиална марка на уредниците, както и тегленията на тиражите. Но се отстранява оповестението на резултатите от игрите и извоюваните облаги.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР