Снимка: БулфотоГеорги Глушков е играл баскетбол в Италия с бащата

...
Снимка: БулфотоГеорги Глушков е играл баскетбол в Италия с бащата
Коментари Харесай

Георги Глушков: Познавам Коби от дете

Снимка: Булфото

Георги Глушков е играл баскетбол в Италия с бащата на Коби Брайънт - Джо. Глушков, който е единственият българин с мачове в НБА и първият източноевропеец в шампионата, е познавал починалия Коби около татко му от взаимния им престой в " Реджо Емилия ".

Бившият гард на " ЛА Лейкърс " почина в злополука с хеликоптер предходната неделя дружно с 13-годишната си щерка Джиана-Мария и още седем души.

" Играх в " Реджо Емилия " с Джо Брайънт. Беше извънреден изпълнител. Имаше връх от 69 точки в един мач, не знам дали някой от чужденците съумя да го усъвършенства. Коби непрестанно беше с татко си в залата. На полувремето на мачовете играеше с останалите деца. След дълги години срещнах едно от тези деца и го попитах дали е видял къде е Коби. Един и същи сън имаха, а какво нещо се случи. Казвах му " Ти си тука втора дивизия, а той е международен първенец ", описа Глушков в предаването " 120 минути " по bTV.

" Коби споделяше, че с цел да успее, човек би трябвало да е подготвен на всичко. Неговите съотборници от Италия споделяха " Той е един сън за нас. Ние бяхме идентични, играхме в един тим. Можеш да тръгнеш от " Реджо Емилия " и да станеш най-хубавият състезател в света. Нищо не е неразрешено ", добави Глушков, визирайки пътя, който е минал именитият гард на " ЛА Лейкърс ", написа standartnews.com.

Тази година 207-сантиметровият Глушков отбелязва своя 60-и празник. В студиото на " 120 минути " той разкри, че когато е получил покана да замине за Щатите, не е знаел, че го канят във " Финикс ". " Не знаех къде отивам. Мислехме, че отиваме за някаква селекция, а се оказа, че съм поканен във " Финикс ". Научих езика за 3-4 месеца, защото тогава имаше традиция всяка есен да вървим на шампионати в Съединени американски щати ", спомня си той и прибавя, че по това време трябвало да получи позволение да излезе от България, с цел да отиде там, където е поканен.

Въпреки че конкуренцията в модерния баскетбол е голяма, Георги Глушков се надява още българи да получат късмет да играят в НБА.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР