Снимка БулфотоФренският композитор Жулиен Готие, който пътува до канадска Аляска

...
Снимка БулфотоФренският композитор Жулиен Готие, който пътува до канадска Аляска
Коментари Харесай

Мечка изяде френски композитор

Снимка Булфото

Френският композитор Жулиен Готие, който пътува до канадска Аляска като част от културен план, почина при нахлуване на мечка гризли, съобщава France Musique. Готие бил сюрпризиран от мечката в съня си, написа " Монитор ".

``
реклама

44-годишният Готие отпътувал за Аляска с приятелката си Камил Тоскани, биолог и фотограф. Двойката възнамеряваше да плава към 1,5 хиляди километра по река Макензи, като част от благотворителен план, наименуван Canoë-camping dans le grand nord canadien, sons, photos... и violoncelle! ( " Пътешествие с кану по Големия канадски север, звуци, фотоси... и виолончело! " ).

Тоскани описа на канадските чиновници на реда, че в нощта на 15 август мечка гризли е сграбчила Готие и го е извлякла от палатката в гората. Тялото на композитора е намерено в дивата природа на идващия ден.

Готие e роден и израства в Канада, родителите му са французи. Завършва Висшата национална консерватория за музика и танци в Париж. От 2017 година той си сътрудничи със Симфоничния оркестър на Бретан, а също по този начин постоянно взе участие в събитията на Парижката филхармония.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР