Снимка: БулфотоФактически за тези 100 дена беше свършена много работа.

...
Снимка: БулфотоФактически за тези 100 дена беше свършена много работа.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев пред БТВ: Обществото малко се напрегна, малко омръзнахме

Снимка: Булфото

Фактически за тези 100 дни беше свършена доста работа. Държавата стартира с навременни ограничения, народът разбра. Само да не създадем това, което вършат едни на края на Дунава.

Това сподели проф. Тодор Кантарджиев, директорът на Центъра за заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб.

По мотив последните настоящи данни за разпространяването на ковид. той разяснява:

„ Еми, не е доста добре. Неприятното в тази ситуация е относително понижен брой на проучвания. Броят на случаите е относително огромен. Не приказваме за наклонност, за нещо ужасно, само че би трябвало да знаем огнищета с Самоков, Сърница си остават. Най-важното е да не се понижава броя на проучвания “.

И моли да се съблюдават ограниченията и да се следи дали ще има болни със затворените сътрудници, с цел да може да се изолират в точния момент.

„ Обществото малко се напрегна, малко омръзнахме “, сподели проф. Кантарджиев пред бТВ.

По думите му най-важно е да съблюдаваме трите Д - дисциплинираност, стерилизация и отдалеченост, написа Novini.bg.

" Ако имаме затрудения в ликвидирането на 5-те огнища, в случай че лечебните заведения не могат да одобряват болните, някои от ограниченията ще се върнат ", съобщи още експертът.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата па
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР