Снимка: БулфотоЕвропейският съюз възникна, за да не се връщаме никога

...
Снимка: БулфотоЕвропейският съюз възникна, за да не се връщаме никога
Коментари Харесай

Караянчева: Нека вярваме, че Европа ще излезе от днешната криза по-силна, по-мъдра и по-солидарна

Снимка: Булфото

Европейският съюз породи, с цел да не се връщаме в никакъв случай повече към тези страшни времена на Втората международна война. Това написа ръководителят на парламента Цвета Караянчева във „ Facebook “ по мотив Деня на Европа, написа Novini.bg.

Ето какво написа още ръководителят на Народно събрание в обществената мрежа: 

Денят на Европа. Такъв, какъвто не сме го виждали никога…През последните седмици, до момента в който следяхме ужасяващите вести от Италия, Испания, Франция, до момента в който гледахме призрачните фрагменти от празните европейски улици и площади, постоянно чувахме едно резюме: „ в никакъв случай от времето на Втората международна война “, или „ за първи път от Втората международна война насам

Днес, в Деня на Европа, е толкоз по-важно от нормално да си напомним, че Европейският съюз породи точно, с цел да не се връщаме в никакъв случай повече към тези страшни времена.

В книгата си „ Революция “ президентът Макрон по едно и също време се изясни в обич на Обединена Европа и насочи остри рецензии към положението на съюза. Европейски Съюз, напомни той, се основаваше на тройно заричане – за мир, разцвет и независимост. И акцентира, че нито едно от трите обещания не е обезпечено. Това беше преди три години. Какво да кажем през днешния ден,  когато сме на прага на криза, безработица, когато обикновени свободи като правото на свободно напредване са суспендирани в опита да се опази човешкият живот

Ако последните стотина години са ни научили на нещо, то е че смутните времена са идеална почва за избуяването на шовинизъм, популизъм, реваншизъм . И през днешния ден виждаме по какъв начин тези грозни вируси пробват да надигат глава, по какъв начин пълзят тайните теории в опити да се настройват европейски народи една против друга.

И в случай че позволим националният нарцисизъм да засенчи европейската взаимност, в случай че позволим самозатварянето да се трансформира в норма отсега нататък, тези вируси ще се трансфорат в още по-страшна опасност от световната пандемия и още по-често ще чуваме думите „ за първи път от 75 години насам.

Днес, в Деня на Европа, дано да намерим време и да помислим за десетките хиляди наши европейски съграждани, които епидемията без време отнесе, и да отправим молитва за фамилиите им и за всички, които скърбят за тях.

Нека имаме вяра, че Европа ще излезе от днешната рецесия по-силна, по-мъдра и по-солидарна . Искам да имам вяра, че Европейска България ще излезе от рецесията по-силна, по-мъдра и по-солидарна. Не може да има по-ясна цел от тази.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР