Снимка БулфотоЕвропа ще се радва на топла зима. Това каза

...
Снимка БулфотоЕвропа ще се радва на топла зима. Това каза
Коментари Харесай

Климатологът проф. Георги Рачев разкри за каква необичайна зима трябва да се готви цяла Европа

Снимка Булфото

Европа ще се радва на топла зима. Това сподели климатологът проф. Георги Рачев за необикновеното топло време за есента и за това каква ще бъде предстоящата зима, написа Блиц.

 

„ Има няколко прогнози, които са по този начин наречените статични и не се трансформират напред във времето. Има и динамични сезонни прогнози, които трансформират своя темперамент с приближаването на съответния интервал. Европа ще се радва на топла зима. Малко по-хладно, не чак толкоз топла, ще бъде тя на Балканите. Очаква се зимата да бъде с половин, до градус, на някои места с градус и половина по-висока температура от естественото. Това на пръв взор не е доста, само че когато става дума за същинската зима и трите зимни месеци, това е доста. Това не значи, че вътре в този интервал няма да има виелици, снеговалежи, ниски минимални температури, слана и поледица “, сподели той, представен от Фокус.

По думите му целият боеприпас, с който разполага зимата, ще го забележим. 

„ Дните с наднормални температури ще бъдат по-начесто и ще бъдат с по-голяма дълготрайност. Това ще докара до тази по-висока средносезонна температура от към градус за зимата “, разяснява още климатологът. 

По думите му при преваляванията нещата стоят иначе. 

„ Те са доста сложни за прогнозиране. Прогнозата на преваляванията следва безреден темперамент. Засега се счита, че зимата ще бъде с естествени превалявания, на Балканите, в южните елементи с по-ниски превалявания от естественото “, добави още проф. Рачев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР