Снимка БулфотоЕдин от съучениците на Йоан Матев, подсъдим за убийството

...
Снимка БулфотоЕдин от съучениците на Йоан Матев, подсъдим за убийството
Коментари Харесай

Разследване: Свидетел познал убиеца на Георги в Борисовата градина по едно много характерно негово движение

Снимка Булфото

Един от съучениците на Йоан Матев, обвиняем за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, го разпознал по метода, по който си придърпва дънките, написа " Телеграф ", представен от Блиц.

``
реклама

Това стана ясно на вчерашното съвещание на Софийския градски съд по делото против Матев. Сергей Андреев, който бил в един клас с Йоан в частното школо " Езиков свят ", изясни, че откакто видял записа със " самотния бегач " в региона на Борисовата градина, в учебното заведение почнало да се приказва, че индивидът от записа е Йоан. По думите му обаче никой не е вярвал, че Матев е кадърен на сходно нещо. Пред съда Андреев изясни, че се е усъмнил, че това е съученикът му Йоан, по походката, по облеклата и по присъщото му придвижване. 



" Той имаше характерен метод, по който си придърпваше дънките ", сподели очевидецът. От показанията му стана ясно, че след убийството Йоан спрял да върви на учебно заведение, даже помислили, че се е преместил в различен клас или школо. На съвещанието от пандиза бяха докарани биячите на дребния Еци - Патрик Първев и Александър Донов. Двамата са наказана на по 6 години затвор за побоя над 3-годишния Христо (Еци) през 2015 година. Пред съда Първев казам, че няма нищо общо с убийството в Борисовата гранида. Магистратите обаче прочетоха саморъчно написани от него показания, в които той споделя, че в следствения арест е бил измъчван от съкилийниците си. Карали го да се съблича гол, да чисти килията с четка за зъби и го препикавали. Побоят му бил натрапен, с цел да си признае, че той е умъртвил Георги в Борисовата градина. Пред съда обаче Първев се отхвърли от думите си. Заяви, че е бил обичай, само че поради побоя над Еци. И изясни, че подписите под показанията му не са негови, поради което съдът назначи грефологична експертиза. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР