Снимка: БулфотоДве важни решения предстоят да вземат народните представители днес.Бюджетната

...
Снимка: БулфотоДве важни решения предстоят да вземат народните представители днес.Бюджетната
Коментари Харесай

Депутатите решават дали ваксините срещу ковид ще бъдат освободени от ДДС

Снимка: Булфото

Две значими решения предстоят да вземат народните представители през днешния ден.

Бюджетната комисия в Народното събрание ще гласоподава на първо четене предлагането на ГЕРБ имунизациите против Covid-19 да бъдат освободени от косвения налог от следващата година, съобщи Българското национално радио.

Депутатите ще обсъдят и ветото на президента Румен Радев върху текстове от Закона за Данък добавена стойност.

Според обещанията на премиера Бойко Борисов имунизациите против Covid-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни, а в петък депутати от неговата партия предложиха те да бъдат освободени от Данък добавена стойност през идната година, написа обстоятелства.бг.

С проектотекстовете от индиректен налог се освобождават и тестванията против ковид, свързани с инвитро процедурите.

Бюджетната комисия ще разиска и ветото на президента върху промени при оскъпяването на бързите заеми, направени през текстовете на закона за Данък добавена стойност.

По предложение на самостоятелния народен представител Спас Панчев беше комплициран предел на двойно оскъпяване на главницата при просрочие, само че поради острата социална реакция със закона за бюджета за следващата година тази норма беше отстранена.

Въпреки всичко остана правната неизясненост, откакто президентът към този момент беше наложил несъгласие върху текстовете, а то беше обнародвано през вчерашния ден в " Държавен вестник ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР