Снимка БулфотоДоц. Ангел Кунчев съобщи дългочакана новина за ваксините срещу

...
Снимка БулфотоДоц. Ангел Кунчев съобщи дългочакана новина за ваксините срещу
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Получихме всички видове ваксини, вече има ваксини по всички канали

Снимка Булфото

Доц. Ангел Кунчев заяви дългочакана вест за имунизациите против ковид. Получихме всички типове ваксини, към този момент има ваксини по всички канали. Очакваме приятни изненади във връзка с късата характерност на продуктите. След 20 май за " Пфайзер " ще се даде опция имунизацията да се съхранява 4 седмици. Това заяви на брифинг по отношение на решенията на Националния имунизационен щаб основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

По думите му, неговото най-силно терзание са резултатите от дългите празнични дни, защото през последните два дни още веднъж се следи растеж на приетите в болница заболели с коронавирусна зараза.

Според доцент Кунчев са напреднали доста нещата имунизациите на " Пфайзер " и на " Модерна " да се ползват и върху деца и през идващите два или три месеца това ще стане факт. По думите на основния държавен здравен контрольор, имунизацията ще се организира по три метода - при общопрактикуващите лекари, посредством онлайн платформата за записване и в " зелените коридори " за ваксиниране.

" Можем да стартираме към този момент и пета фаза през един от трите настоящи канала. Тя включва хората, лишени от независимост в пандизите, хората, които обитават в бежански центрове, ще се имунизират посредством преносими кабинети и хората, които са от по-трудно налични групи. Има потребност от осведомителна акция. Ваксините ще бъдат повече от искащите да се ваксинират в цяла Европа ", добави доцент Кунчев.

По думите на основния държавен здравен контрольор, " зелените коридори " ще работят всекидневно при съществуване на нужните количества. Той сподели още, че в Сливен и Ямбол ползата за ваксиниране е много невисок.

Ние ще спомагаме на туристическия бизнес, с цел да има сполучлив летен сезон, означи той и добави, че съвсем всички хора, над 90%, си поставят втора доза на имунизацията на " Астра Зенека ", пише .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР