снимка: БулфотоДосъдебно производство е образувано във връзка с възникналия пожар

...
снимка: БулфотоДосъдебно производство е образувано във връзка с възникналия пожар
Коментари Харесай

Прокуратурата започна разследване за пожара при АМ Струма

снимка: Булфото

Досъдебно произвеждане е формирано по отношение на зародилия пожар в региона на компания " Феникс-Ресурс ", директно под автомагистрала " Струма " край Дупница. Това оповестиха от пресцентъра на общината, съобщи Dir.bg

Оттам припомниха, че огънят, зародил във вторник, докара до опустошаването на декари ниска растителност и лозя в землищата на няколко села. Заради пожара, кметът на Дупница Методи Чимев разгласи отчасти бедствено състояние, което ще продължи до среднощ през днешния ден. Магистралата в сектора й край Дупница, все е още затворена.

Очакват се резултатите, които да дадат отговор дали има нарушаване в здравината на носещите колони на моста, допълниха от пресцентъра. Оттам показаха още, че през предходната година от Община Дупница са изпратили писма до организация " Пътна инфраструктура " и Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник, в които е обявено за заплахата от основаване на пожароопасна обстановка заради складирането на отпадъците под моста на автомагистралата.Част от делата са извоювани на първа инстанция и сега текат обжалвания.

На мястото на пожара остават противопожарни коли, с цел да наблюдават за обстановката, споделиха още от пресцентъра. Огънят е сподавен, само че към момента имало тлеещи огнища. По данни на общинската администрация, съгласно резултатите, получени от лабораторията на " Гражданска отбрана ", няма проблеми с въздуха в региона. Измервания са правени в селата Блажиево и Джерман, както и на място.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР