Снимка БулфотоДори едно малко дете знае, че яденето на осолена

...
Снимка БулфотоДори едно малко дете знае, че яденето на осолена
Коментари Харесай

Моля!? Шопската салата била пагубна за организма

Снимка Булфото

Дори едно малко дете знае, че яденето на осолена риба и млечни артикули може да докара до храносмилателни проблеми. Но има голям брой други рискови комбинации, които могат не просто да ви накарат да се почувствате зле, само че даже и да ви отровят. И в случай че се одобряват постоянно, могат да ви разболеят пагубно, написа  Zdrave.to.

Ето една селекция от 7 комбинации от артикули, които несъмнено не би трябвало да приемате дружно:

 Сандвич и кафе

Когато нямаме време да подготвяме цялостната си закуска заран, избираме бързо да си създадем сандвичи и да ги изядем дружно с кафе. Това е изобилна алтернатива за закуска, само че не е доста потребна. Например, заради хляба в сандвича, питателните субстанции от сиренето не се всмукват. Ако ядете сандвичи с наденица и пиете незабавно кафе, то след известно време можете да почувствате дискомфорт в стомаха. Ето за какво, да ги комбинираме, не си заслужава.

Ако харесвате сандвичи, тогава е по-добре да ги ядете със зелен или билков чай.

Домати и краставици

Това е доста известна композиция, изключително през лятото. Всеки от нас обича да се поглези със салата от пресни домати и краставици, подправени с майонеза или слънчогледово олио. Но последните проучвания на учените са потвърдили, че е невероятно да ги съвместим. Витамините, които се съдържат в тях, просто няма да бъдат погълнати от тялото. Освен това, тази композиция може да повлияе неподходящо на здравето. Заедно те усилват образуването на соли в организма, което оказва неподходящо влияние върху бъбреците. Също по този начин, доматите и краставиците могат да доведат до нараснало формиране на газове. Затова би трябвало да ги ядете единствено настрана.

Картофи и месо

Картофи като гарнитура на месо - това е доста вкусно, само че прекомерно тежко за тялото ни като композиция. Ще отнеме доста време на стомаха да преработи такава храна. Факт е, че картофите съдържат доста нишесте, което се смила благодарение на алкални ензими. И за месото са нужни те. Следователно, откакто ги употребявате дружно, може да почувствате болежка и отичане на корема. Също по този начин, киселини. Най-добре е да ядете месо с аспержи, броколи, зелен боб или тиквички.

Макаронени произведения и мляно месо

Подобни проблеми могат да зародят, в случай че ядете тестени произведения с мляно месо. Продуктите от брашно съдържат и доста нишесте, по тази причина ще бъде мъчно да ги смиламе с месо в стомаха. Поради това е по-добре да ядете тестени произведения като настрана ядене.

Бира и ядки

Крекери или ядки - това е обичаното мезе за бира. Но те съдържат доста сол, тъй че сами по себе си са нездравословни за здравето, защото усилват жаждата и водят до дехидратация. Ето за какво е по-добре да не ги комбинирате с бирата.

Мляко и ананас

Заквасените плодове оказват помощ за закъснение на храносмилането, изключително заран. Освен това ананасите съдържат ензима бромелаин, който в композиция с млякото може да докара до интоксикация на тялото. Ето за какво вместо това е по-добре да добавите сушени кайсии или сливи към киселото мляко или зърнени храни.

Мляко и банан

Тази композиция е изключително известна измежду феновете на здравословния метод на живот. Бананите са освен вкусни, само че и доста подхранващи плодове, изключително в композиция с мляко. Но някои експерти по хранене имат вяра, че те би трябвало да се употребяват настрана един от различен. Бананите оказват помощ за закъснение на храносмилането. Млякото също се всмуква по-бързо, в случай че го пиете настрана.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР