Снимка БулфотоДобър вариант е хората да си купуват акции от

...
Снимка БулфотоДобър вариант е хората да си купуват акции от
Коментари Харесай

Иде ли ново увеличение на цената на парното?

Снимка Булфото

Добър вид е хората да си купуват акции от АЕЦ „ Белене ”. Фирми и дребни предприятия могат да си купуват елекроенергия. Не е наложително вложителя да постави средства авансово, а може хората да си ги купят. Това сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Валентин Николов.

„ Строежът на газопреносната мрежа е една тръба. Всичко друго ще се употребява и е построено. „ Газпром ” е избрала да вземе тук потенциал, тъй като няма къде другаде. Още тази година ще се извърши новият трети стадий, които ще бъде обвързващ. След неговото привършване, идващият стадий е социална поръчка за създаване. Собственикът на тръбата, няма по какъв начин да е притежател на газа. ГЕРБ приключи с дефинитивно капиталово решение “, сподели още той.

„ По мое предложение, цифрата за създаване беше вкарано в разискване. Винаги не стигат парите, по тази причина се постави безапелационна цена. За газа в „ Александропосил ” присъединяване ще бъде до 20 %. Тепърва се прави оценка и тя е сред 15 и 18 милиона лв.. Не се знае още, само че България би трябвало да бъде част от собствеността. Ние имаме огромна нужда. Перспективата от юг на север да се плануват газовите потоци е ясна. Развиваме газов хъб. Тази тръба, която ние ще строим, сега трети стадий е с обвързващи контракти “, безапелационен беше Николов.

„ За жал има доста политика в газа. Има огромна разлика сред Южен поток и Северен поток. Южен поток подцени нещата, до момента в който Северен поток са привлечени доста огромни немски оператори, които стават съсобственици на тръбата “, сподели депутатът от ГЕРБ.

Той разяснява и чака ли се нарастване на парното през зимния сезон: „ Не чакам повишение на цените на парното през този отоплителен сезон. Като виждам цените на петрола, не чакам повдигане на цените “.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР