Снимка: БулфотоДо този момент не чухме нито една дума от

...
Снимка: БулфотоДо този момент не чухме нито една дума от
Коментари Харесай

Триото: НС трябва да се свика извънредно. Ако депутатите не искат сами, президентът да ги събере

Снимка: Булфото

До този миг не чухме нито една дума от политическите сили, които бяха осведомени за обстоятелството, че по договорката с Vivacom с губят едни 350 млн. лв. държавна рекламация. Към момента никой не е стартирал събиране на подписка в Народното събрание. По устав трябват 48 народни представители, с цел да се свика изключителна сесия и надлежно да бъде потърсена отговорност на шефа на КОНПИ и на финансовия министър, с цел да кажат по каква причина българският народ е ощетен с 350 млн. лева. 

Това съобщи Арман Бабикян от Отровното трио на брифинг дружно с адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, написа offnews.bg. 

Според него народните представители демонстрират, че плажната хавлия за тях е по-важна, в сравнение с 350 млн. лева за българския народ. 

Бабикян добави още, че чл.78, ал.3 от Конституцията споделя, че и президентът би могъл да свика или да се обърне към Народно събрание, с цел да се свика изключителна сесия. " Депутатите би трябвало да се съберат и да потърсят сметка за изгубените от България средства, защото запорът е държавна рекламация. Дали президентът ще се възползва от това, също следва да забележим. Дотук виждаме тотална бездейност и индиферентност от следващата кражба ", добави той. 

По думите му министърът на европейските въпроси във Франция " ясно сподели, че  желаят механизъм и устав за харченето на обезщетителните пари в размер на 750 милиарда и ограничение на средствата за страни, в които корупцията господства. Изказването е от през днешния ден. Ние сме тъкмо такава страна. Не съм уверен, че част от тези пари на българския народ и на европейските данъкоплатци би трябвало да влязат у нас, с цел да бъдат окрадени ". 

" Ние сме проследявани и подслушвани "

 

Проф. Велислав Минеков съобщи пред публицисти, че имат сведения, както и персонални наблюдения, че са проследявани и подслушвани. " Интересно е, че елементи от наши диалози освен че са били записани, само че се появиха и в някои медии, което е повече от необичайно. Доколкото разбирам към нас са предявени обвинявания. Службите работят в обвиняване, че ние работим против устоите на страната ", заяви проф. Минеков.

Той добави, че " Отровното видео " желае отговор от прокуратурата, от ДАНС, от ДАР фактически ли са проследявани и подслушвани и за какво. " Нека да продължат. Ние го виждаме, само че желаеме да знае повода за това ", сподели Минеков. 

" След прослушване на нашите диалози, това, което получават като сведение, те го употребяват като опасност към хората, с които беседваме. Получаваме голям брой сходни позвънявания. Когато ни се обади човек, който е получил 10 предизвестия поради нашия диалог, това към този момент идва допълнително. Заплахите са най-различни - от уволняване до спиране на бизнес, инспекции. Те са типичен вид закани ", акцентира един от уредниците на митингите.

Проф. Минеков заяви още, че " 4 мобилни апаратури, профилирани, доста скъпи машини за подслушване и следене, са в частни ръце. Как страната е разрешила притежаването на тези машини, по какъв начин те са официализирани и допустимо ли е страната да не знае за техния импорт и за тяхното потребление? ", попита той. 

Рекет

Адвокат Николай Хаджигенов обърна внимание на следствията на Антикорупционния фонд, като изясни, че има задоволително данни, че прокурори са изнудвали жители. 

" Ясно е, че нито един от 1800 прокурори в България няма да образува дело против Иван Гешев. В трите серии на " Джуджетата " (разследването на Антикорупционния фонд за завземането на бизнеса с асансьори на Илия Златанов - бел. ред.) излиза наяве и има задоволително данни, че прокурори от Специализираната прокуратура, и освен, са направили присвоявания в изключително огромни размери, преставляващи закононарушения от изключително тежък случай, и изнудване, познато и като рекет ", съобщи Хаджигенов.

Рекетът у нас се санкционира по-тежко от убийството, даже общият състав на рекета се санкционира с от 5 до 15 години отнемане от независимост, добави той.

Хаджигенов попита и по кое време " основният каскет на републиката ще образува произвеждане против тези прокурори, доколкото филмите са напълно задоволителни, към този момент са три. В последния епизод на " Джуджетата " ставаше въпрос за 500 000 евро в брой. Отново " договорката " е подписана в двора на Специализирана прокуратура. Ако някой не е схванал - това е една от аргументите да настояваме за оставката на Гешев и ние ще я получим ".  

Протестите ще ескалират всеки ден

" Отровното трио " добави още, че " по-късно " ще бъде затворен площадът и булевардът пред Община Варна с палатки. " Това лека по-лека ще се случи в цялата страна. Ескалация ще има всеки ден, само че ще го разгласяваме ден за ден, тъй като не желаеме властта да успее да се опълчи, както стана в Стара Загора. Затова подаваме информацията на парче ", подчертаха уредниците на митингите. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР