снимка: БулфотоДо полунощ над западната половина от страната ще продължи

...
снимка: БулфотоДо полунощ над западната половина от страната ще продължи
Коментари Харесай

Дъжд с гръмотевици на много места в събота

снимка: Булфото

До среднощ над западната половина от страната ще продължи да се развива купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. След среднощ облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно. Утре над източните региони от страната ще бъде най-вече слънчево. След обяд и до среднощ над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони краткотрайно интензивни, обилни по количество и съпроводени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, слаб, в Източна България - сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 29° и 34°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, гръмотевични стихии и градушки. На места в Стара планина и в Средна гора преваляванията ще са интензивни и обилни по количества. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 24°, на 2000 метра – към 17°.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР