снимка БулфотоДо момента 1053 фирми от Варненска област са сключили

...
снимка БулфотоДо момента 1053 фирми от Варненска област са сключили
Коментари Харесай

Над 1000 варненски фирми са разпределили помежду си близо 8,7 млн. лева помощ срещу ковид кризата

снимка Булфото

До момента 1053 компании от Варненска област са сключили контракти и са получили финансиране в размер общо на 8 684 822 лева по процедурата „ Подкрепа на микро- и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “. Това оповестиха от Областният информативен център.

1007 от бенефициентите са на територията на гр. Варна. Кандидатстването започва на 14 май тази година и завърши месец по-късно.

Още европейски средства под формата на безплатна финансова помощ ще бъдат отпуснати в поддръжка на микро, дребни и междинни предприятия. Двете процедури, по които ще могат да аплайват компаниите, са по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020г. и ще започват през последното тримесечие на тази година. Очакваният бюджет на всяка от тях е малко над 78 млн. лева, оповестиха от Областния информативен център-Варна. 
По процедурата „ Адаптиране на активността на МСП в подтекста на COVID-19 “ могат да подават планови оферти микро, дребни и междинни предприятия, които имат най-малко една завършена финансова година и са правили стопанска активност през нея. Минималният размер на помощта е 3 000 лева, а оптималният – 15 000 лева за микро, 30 000 за дребни и 75 000 лева за междинни предприятия. Дейностите, които ще получат финансово подкрепяне, са свързани със основаване на здравословни и безвредни условия на труд, адаптиране на процесите и организацията на работа във компаниите в изискванията на пандемия.
Малки предприятия с най-малко две завършени финансови години, оборот над 500 000 лева за 2019г. и най-малко 20% спад в постъпленията, могат да аплайват по процедурата „ Подкрепа за дребни предприятия с оборот над 500 000 лева за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “. По нея ще бъдат финансирани действия, свързани с покриване на настоящи оперативни разноски на компаниите – първични материали, материали и консумативи, личен състав, режийни и други Максималният размер на помощта за едно дружество е 50 000 лева

Местният бизнес може да се обръща към Областния информативен център-Варна на място в офиса на адрес пл. „ Св. Св. Кирил и Методий “ №2 (Козирката) или на тел. 052 820 911 и 052 820 955. Услугите на центъра са безвъзмездни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР