снимка БулфотоДо 9 май ще останат в сила зелените имунизационни

...
снимка БулфотоДо 9 май ще останат в сила зелените имунизационни
Коментари Харесай

Зелените коридори за имунизация остават до 9 май

снимка Булфото

До 9 май ще останат в действие зелените имунизационни коридори. След това ще се направи равносметка на останалите налични количества, и в случай че те разрешават, досегашната организация ще се удължи още, написа. 

Това заяви министърът на опазването на здравето в оставкапроф. Костадин Ангелов при идването у нас на 273 780 дози от имунизацията против COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

" Виждаме, че голям интерес имаме в огромните на обитаеми места. В по-малките градове е доста по-малък ползата ", сподели още Ангелов. След като се направи този разбор, ще се реши дали да продължат и по какъв начин да продължат зелените коридори.

По отношение на персоналните лекари и снабдеността на РЗИ - София с ваксини министърът в оставка сподели, че е воден диалог с тяхната организация и е реализирано единодушие по какъв начин да продължат доставките в столичното РЗИ.

За получените през днешния ден ваксини министърът разгласи, че те потеглят по всички РЗИ-тав страната по направено систематизиране от имунизационния щаб.

" Много е значимо да наситим всички персонални лекари, които желаят да слагат ваксини, с задоволително количества. Имаме към 4 500 персонални лекари всеки от тях, в случай че прави по 10 ваксини дневно, ще имаме 45 хиляди имунизирани ", разясни Ангелов.о ваксини на страните от Западните Балкани и Източното партньорство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР