Снимка БулфотоДо 50 лв. от център до квартал може да

...
Снимка БулфотоДо 50 лв. от център до квартал може да
Коментари Харесай

Телеграф: Софийските таксита дерат с петдесетачка за ЧНГ

Снимка Булфото

До 50 лева от център до квартал може да стигне таксито в новогодишната нощ за компания от четирима души. Това разкриват пред „ Телеграф “ инспектори в Изпълнителна организация „ автомобилна администрация “, осведомени с незаконните празнични таксиметрови практики.

 
Според наблюденията на специалистите от ИААА, най-малко 90% от работещите таксита в новогодишната нощ ще работят на твърда сделка с клиентите си и няма да включват касов уред.
 
Практиката е клиентът да се пита за крайната точка на курса и въз основа на това да се дефинира предварителната цена. Тя варира напълно съгласно преценката за платежоспособността на групата и броя ѝ.
 
Така да вземем за пример за единствено човек цената е твърдо 20 лева от център до квартал, а в редица случаи водачите непосредствено отхвърлят да возят единични клиенти, очаквайки по-тлъст улов.
 
За група от двама и трима цената на курса отива 30-40 лева За четирима развеселени новогодишни купонджии пък курсът до по-далечен квартал може да удари петдесетачка.
 
Причината за твърдите сделки в извънредно ограничавания брой таксита в празничната нощ, защото доста водачи избират да посрещнат Нова година в компанията на фамилията и другари.
 
Тези, които решат да работят, пък го вършат на правилото „ ден година храни “ и че откакто са избрали да работят до момента в който всички останали честват, то изкараното би трябвало да си коства.
 
Оказва се, че практиката с твърдите курсове на Нова година е освен повсеместна, само че и де факто неуловима. Не се възнамерява в новогодишната нощ да има профилирана акция по надзор върху таксиметровите водачи, оповестяват източници от ДАИ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР