Снимка: БулфотоДо 18.00 часа днес служителите на Главната дирекция Пожарна

...
Снимка: БулфотоДо 18.00 часа днес служителите на Главната дирекция Пожарна
Коментари Харесай

От МВР с последни данни за ситуацията в страната след днешните порои

Снимка: Булфото

До 18.00 часа през днешния ден чиновниците на Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са реагирали на 72 сигнала за катастрофи, от които 18 пожара и 54 аварийно-спасителни действия, написа novini.bg.

Към момента силите и средствата на звената за ПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането на 17 катастрофи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. В област Пловдив пожарните екипи са реагирали на 36 сигнала за наводнени изби, приземни етажи и дворове, в резултат на падналите проливни дъждове. Продължава работата на още 4 екипа от РДПБЗН-Пловдив.

В област Варна, след сигнал за преливане на язовир " Тутраканци " на територията на община Провадия, е основана организация, като от общинския щаб е оповестено отчасти бедствено състояние. Два екипа на пожарната и хидромодул са изпратени на място, над стената са сложени чували с пясък, а с екскаватор е бил уголемен преливникът. Заради непосредствена заплаха краткотрайно са евакуирани част от жителите на селото. Към момента се регистрира спад в равнището на язовира, няма и преливане през стената.

Междувременно е предизвестен и кметът на прилежащото село Бозвелийско за подготвеност за евакуация при нужда, както и регионалният шеф за основаната организация и положението все още. От 12.00 до 15.00 часа екипите на РДПБЗН-Варна са реагирали на 12 сигнала, свързани с наводнени изби и приземни етажи.

В област Бургас чиновници на РДПБЗН-Бургас са реагирали на 10 сигнала, още веднъж свързани с наводнени изби и приземни етажи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР