Снимка: БулфотоДнес военният флот на България може да се похвали

...
Снимка: БулфотоДнес военният флот на България може да се похвали
Коментари Харесай

Контраадмирал Кирил Михайлов във Варна: Военният флот на България може да се похвали с отлични професионалисти

Снимка: Булфото

Днес военният флот на България може да се похвали с отлични експерти, приети от всички сътрудници, и за него на всички места се приказва с почитание, сподели довечера командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов в приветствието си към гостите на тържественото събрание-концерт във Варна, отдадено на 140-та годишнина от основаването на Военноморските сили.

Празника почетоха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, ръководителят на парламентарната комисия по защита Константин Попов, висши офицери, делегации от Съединени американски щати, Румъния и Грузия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Началото на Военноморски сили е сложено на 12 август 1879 година, напомни контраадмирал Михайлов. Той изрази уважението си към тези, които са сложили основите и са градили през годините българския боен флот. По думите му и през днешния ден моряците носят неуморно своята вахта, с цел да пазят суверенитета на родината. Михайлов посочи, че Военноморски сили постоянно са подготвени да оказват помощ на обществото и са гаранция за спокойствието на хората.

Командирът изрази благодарността си към всички, които носят почтено униформата на моряци, и им пожела здраве, триумфи, попътен вятър и 7 фута под кила. По случай годишнината и за проявен висок професионализъм министър Каракачанов отличи 22-ма военни моряци. Награди от началника на защитата получиха 25 офицери, старшини и матроси.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР