Снимка: БулфотоДнес ще е тихо и почти сухо. Облачността в

...
Снимка: БулфотоДнес ще е тихо и почти сухо. Облачността в
Коментари Харесай

Синоптиците извадиха страшни графики и предупредиха за големи опасности

Снимка: Булфото

Днес ще е безшумно и съвсем изсъхнало. Облачността в по-голямата част на страната – минимална. Слаби валежи се чакат в планините и в някои региони на Източна България в късния следобяд и по здрач, заяви Нова Тв.

Температурите – сред 23 и 28 градуса. Около Черноморието ще е слънчево и топло. Температури – 22-24 градуса на въздуха и към 18 градуса на морската вода по южното крайбрежие.  В планинските масиви на Западна България и по дължината на Стара планина са вероятни слаби валежи.

В идващите дни чакаме страната ни ще попадне под нова зона с ниско атмосферно налягане. Очакваме превалявания, които ще обзет дните до края на седмицата. По-значителни превалявания и гръмотевични стихии ще има от четвъртък следобяд до края на петъчния ден. В първия ден ще вали по-интензивно в западните и централните региони на Южна България. А на 24 май преваляванията ще обзет централна и Източна България. И през двата дни ще има условия за градушки. По-уязвими се са регионите на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол. На доста места в централните елементи на страната преваляванията в четвъртък и петък ще са интензивни. Валежните количества ще доближат равнища над 20-30 литра на квадратен метър за денонощие.



Значителен риск от поройни наводнения има в идващите 3 денонощия за доста реки в централните елементи на страната. Степен на заплахата " паника " е оповестена за горното течение на река Янтра и по водосбора на Марица - река Стряма. Освен тях, под наблюдаване са още горните течения на Вит и Осъм, Камчия, Тунджа и Струма, както и техните притоци.



До края на седмицата не се чакат огромни съмнения в температурите - заран и вечер термометрите ще демонстрират сред 12 и 14 градуса, а денем - сред 20 и 25 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР