Снимка: БулфотоДнес облачността ще продължи да се увеличава и до

...
Снимка: БулфотоДнес облачността ще продължи да се увеличава и до
Коментари Харесай

Синоптиците обявиха: Първият сняг пада в четвъртък в планините над 1500 метра

Снимка: Булфото

Днес облачността ще продължи да се усилва и до края на деня ще обхване цялата страна. Това заяви дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ), представен от Фокус. 

През нощта  значителна облачност и валежи от дъжд имаше над северните региони от страната, до момента в който през днешния ден над Южна България ще бъде към момента ясно и безшумно и там минималните температури ще са по ниски – сред 0° и 6°. В Северна България ще бъдат сред 7° и 9°, а по морския бряг до 12°-13°.

Днес  облачността от север-североизток ще продължи да се усилва и до вечерта ще обхване цялата страна, само че валежи от дъжд ще има единствено в северните и източните региони. Вятърът от североизток ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Максималните температури ще бъдат в доста необятни граници – от 9°-10° в североизточните региони до 22° в югозападните.

Над Черноморието  ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздух 14-17°. Температурата на морската вода е 19°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Над планините  облачността от север също ще се усилва, само че денем ще се задържи съвсем без дъжд. Ще духа слаб, по най-високите планини сдържан, най-вече западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 13°, на 2000 метра – към 7°.

Атмосферното налягане  се покачва и ще бъде малко по-високо от междинното.

В четвъртък  ще бъде най-вече облачно и на доста места ще превалява дъжд, в планините над 1500 метра – сняг. Дневните температури на всички места ще се намалят и ще са най-вече сред 7° и 12°. 

В петък  вятърът ще се ориентира от югоизток и ще стартира стопляне. Ще остане най-вече облачно, слаби валежи ще има към момента тук-там в Южна България, в развой на прекъсване. 

През почивните дни и при започване на идната седмица  покачването на температурите ще продължи. 

В събота  ще доминира облачно време, само че единствено на обособени места в крайните източни региони са вероятни слаби валежи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: