Снимка: БулфотоДнес и утре в Букурещ, Румъния, се провежда 8-ото

...
Снимка: БулфотоДнес и утре в Букурещ, Румъния, се провежда 8-ото
Коментари Харесай

Комисар Габриел открива в Румъния Цифрова асамблея 2019

Снимка: Булфото

Днес и на следващия ден в Букурещ, Румъния, се организира 8-ото издание на Цифровата асамблея. Събитието, проведено взаимно от Комисията и румънското председателство на Съвета на Европейския съюз, ще събере представителите на страните — членки на Европейски Съюз, със заинтригуваните страни от индустрията, академичната сфера и гражданското общество, оповестява Novini.bg.

``
реклама

Комисарят по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел съобщи: „ През последните няколко години работихме неуморно за развиването на цифровия обединен пазар, чиито осезаеми достижения са в интерес на европейските жители и предприятия.

Показахме, че единствено с общ метод на Европейски Съюз можем дружно да се надигнем пред изменящите се провокации и да успеем с цифровата промяна. Цифровата асамблея е нашето основно събитие, на което ще обсъдим бъдещите цифрови благоприятни условия и политически цели и ще подновим уговорките си, учредени на общите ни стойности.

“ По време на полемиките ще се разисква какво е належащо, с цел да се форсира цифровата промяна и да се подсигурява, че Европейски Съюз продължава да бъде конкурентоспособен в международен мащаб. Ще бъдат показани три основни начинания: първо, взаимна декларация на няколко страни членки за взаимна работа към построяването на квантова информационна инфраструктура; второ, приемането на окончателния отчет на работната група по цифрова стопанска система на Европейски съюз — Африкански съюз, с политически рекомендации и съответни дейности за подсилване на съдействието по цифровите въпроси сред двата континента; и трето, нов капиталов механизъм за разгръщане на започващите цифрови предприятия в Централна, Източна и Югоизточна Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР