снимка БулфотоДнес, 12 август, Фрапорт България официално положи подпис на

...
снимка БулфотоДнес, 12 август, Фрапорт България официално положи подпис на
Коментари Харесай

С 57% е спаднал трафикът на летище Варна от началото на годината

снимка Булфото

Днес, 12 август, Фрапорт България публично постави автограф на Меморандум за съдействие и партньорство с висши учебни заведения и други представители на локалния бизнес, оповестяват от летището за Moreto.net .

Съвместната самодейност, ръководена от Община Варна, има за цел да подкрепи развиването на Варна като „ Град на знанието “ и да обезпечи устойчиви връзки сред всички заинтригувани страни в общността, които посредством взаимни дейности са поели уговорката да ребрандират града, като го трансформират в съвременен, зелен и високотехнологичен в региона на превозът, туризма, медицината, ИТ и морската промишленост.

Участие в формалната гала взе Димитър Костадинов, шеф на летище Варна, който в негово изявление показа: „ Въпреки, че годината и летният сезон са извънредно предизвикателни за летището, ние работим старателно и поставяме огромни старания да запазим значимата роля, която имаме в локалната общественост. Спазваме всички наложени правила и противоепидемични ограничения за да подобрим прекарването на пасажера и осигурим безвреден престой на летището. Въпреки че спадът на трафика е забележителен -57% за летище Варна от началото на годината до края на юли и -73% за летищата Варна и Бургас дружно за същия интервал, ние сме оптимисти и още по-ангажирани да си партнираме с локалната общественост с цел да можем дружно да укрепим позицията, достъпността и свързаността на град Варна, като по този метод да осигурим дълготрайното развиване на града. “

Макар и регистрираният спад на пътническия трафик през летните месеци, броят на пасажерите на летище Варна набъбна от над 12 000 обслужени през май до над 31 хиляди през юни и над 103 хиляди предходния месец. На летище Бургас са обслужени над 1 500 пасажери през май, над 6 200 юни и над 121 хиляди предишният месец.

Резултати за юли 2020г.

Летище Варна

През юли са осъществени общо 1 103 постоянни и чартърни полети, което е спад от -59% по отношение на предходната година. През същия месец са превозени над 24 700 пасажери с чартърни полети от/до: Австрия, България, Чехия, Германия, Литва, Полша, Русия и Украйна.

По брой пасажери топ 10 ранглиста на дестинациите обслужени от летище Варна през юли са: Германия, България, Полша, Обединеното кралство, Чехия, Нидерландия, Австрия, Белгия, Люксембург и Кипър.

Летище Бургас

През юли са осъществени общо 1 160 постоянни и чартърни полети, което е спад от -78% по отношение на предходната година. През същия месец са превозени над 46 300 пасажера с чартърни полети от/до: Белгия, България Чехия, Дания, Германия, Литва, Холандия и Полша.

По брой пасажери Топ 10 ранглиста на дестинациите обслужени от Летище Бургас през м. юли са: Полша, Чехия, Германия, Обединеното кралство, България, Холандия, Украйна, Белгия, Дания и Австрия.

“Предвид изменящите се равнища на заболеваемост в страната и рестрикциите от другите страни при пътувания от/до България e извънредно е мъчно да се създадат точни прогнози, даже и за настоящия месец, тъй като обстановката е извънредно динамична. Очаква се наклонността от месец юли да се резервира, с допустимо минимално усъвършенстване на спада на трафика поради новостартиралите 9 нови целогодишни дестинации на Wizz Air на летище Варна, ” добави летищният шеф.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР