снимка: БулфотоДжонсън коментира отношенията с Русия.Великобритания се надява отношенията с

...
снимка: БулфотоДжонсън коментира отношенията с Русия.Великобритания се надява отношенията с
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания се надява отношенията с Русия да се подобрят

снимка: Булфото

Джонсън разяснява връзките с Русия.

Англия се надява връзките с Русия да се подобрят, само че към този момент обстановката наподобява разочароваща от английска позиция. Това разгласи министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън при идването си на срещата на върха на НАТО в Брюксел, предава  Sky News, представена от .

„ Винаги се надявам връзките с Русия да се подобрят, само че се опасявам, че до момента всичко беше много разочароващо от позиция на Англия. Когато се срещнах с президента [на Руската федерация Владимир] Путин, му споделих ясно, че сме подготвени да се опитаме да имаме по-близки връзки, само че руснаците би трябвало да трансформират държанието си “, разяснява Джонсън.

Джонсън добави също, че НАТО не желае да „ влиза в нова Студена война “ с Китай. Съгласно думите му, източноазиатската страна се е трансформирала в „ ново стратегическо основание “ за НАТО.

В тази връзка той напомни за случая с хипотетичното отравяне в Солсбъри през 2018 година на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Лондон упрекна Руската федерация за случилото се, Москва отхвърли изказванията.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР