Снимка: БулфотоДиректорът на БНР Андон Балтаков разкри подробности за оставката,

...
Снимка: БулфотоДиректорът на БНР Андон Балтаков разкри подробности за оставката,
Коментари Харесай

Шефът на БНР: Решението ми за оставка не съм го взел на базата на емоции. Не съм се предал

Снимка: Булфото

Директорът на БНР Андон Балтаков разкри детайлности за оставката, която подаде.

" Решението (за оставката ми) не е детинско, не съм го взел въз основата на страсти. И аз не оказвам напън. Аз имам ясни правила. Последното нещо, което желая да оставя в обществото като чувство, е, че съм се предал. Не, не съм се предал! Но всеки началник знае какви лостове има, с цел да реализира избрана цел. Аз съм пълководец и виждам нещата в вероятност – тези неща, които могат да ме възпрат да извърша това, което съм заречен в концепцията си. Не желая да виждат в мен човек, който ги е излъгал, че ще промени нещо. "

Това декларира подалият оставка на 21 октомври общоприет шеф на Българското национално радио Андон Балтаков в изявление за БНР през днешния ден. Той реши да се отдръпна предварително поради " неналичието на управническа воля за смяна в българската нормативна уредба, която да подсигурява без значение и изцяло свободно от политически вмешателства публично Българско национално радио ". Той бе безапелационен, че в отчета на министър Банов, с който се предлага план на закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран, е сменен текстът, утвърден от БНР, написа

До дейностите му се стигна, откакто тази седмица на уеб страницата на Министерството на културата беше качен за обществено разискване проектозакон за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран. Балтаков реагира на препоръчаните от МК ремонти с оставка в знак на противоречие с тях, поради разминаване сред препоръчаното и оповестеното.

" Аз не желая да съм новината. Новината е, че в България нещо се е случило не както би трябвало и би трябвало да се трансформират главните правила, по които се образуват тези неща. Аз поех отговорност да катализирам процесите в БНР, тъй че то да стане в действителност публично. Едни от главните рискови фактори, който могат да попречат на реализирането на концепцията ми, са външната среда, законодателството и законовата рамка, в която съществува БНР. Човек знае какво зависи и какво не зависи от него ", споделя още Балтаков.

" Очаквам да видя ще има ли сигнал. И той би трябвало да бъде доста явен, че има воля законодателството да стане и да даде опция на публичните медии да бъдат свободни и самостоятелни. Сигналът, който очаквам, е от хората, които направиха тази неразбория – Министерството на културата. Как да съм сигурен, че това ще се случи. Тук въпросът е на доверие “, разяснява още шефът в оставка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР