Снимка БулфотоДействията на правителството срещу коронавируса продължават да срещат одобрение.

...
Снимка БулфотоДействията на правителството срещу коронавируса продължават да срещат одобрение.
Коментари Харесай

„Галъп”: 72% от българите са вече спокойни за коронавируса, но не и за парите си

Снимка Булфото

Действията на държавното управление против ковид не престават да срещат утвърждение. В същото време съществена част от обществото осъзнава, че отговорността за здравето е най-много персонална. Страховете от болест с ковид последователно утихват, само че за сметка на терзанията за персоналните финанси и стопанската система на страната. Физическите контакти и посещаването на публични и обществени събития към момента провокират терзание. Но българите чакат нормализация в всекидневието си до края на годината.

Изводите са от постоянната изследователска стратегия на „ Галъп интернешънъл “ по отношение на ковид. Данните от сходни бързи телефонни сондажи служат най-много за формулиране на хипотези в динамично изменяща се среда. Текущата вълна е осма подред и е извършена в интервала сред 4 и 7 юни 2020 година измежду 850 пълнолетни българи, заяви actualno.com .

51% се боят или дори доста се боят, че те или член на тяхното семейство може да заболее от ковид. 48% по-скоро не се боят или напълно не се боят. Малцина са тези, които се двоумят в отговора. Между март и април страховете очевидно набъбнаха, само че от април насам очевидно са спаднали и превъзходството на паниката над спокойствието е останало минимално.

Общо 58% през днешния ден по-скоро се съгласяват или напълно се съгласяват, че опасността от ковид е пресилена. 39% са на противоположното мнение. Останалите се двоумят. Непосредствено преди оповестяването на изключителните ограничения у нас още повече хора намираха опасността за пресилена – 72% в средата на март. По-късно, очевидно пристигна и по-трезв взор, който е налице и в този момент.

72% считат, че опасността от ковид у нас към този момент под надзор, 24% обаче са на противоположното мнение. Данните обаче предхождат новините за огнища на болестта в някои градове.

Общо 77% са по-скоро съгласни или изцяло съгласни, че държавното управление се оправя добре с ковид. България остава показателна за международната наклонност управляващите да получават спомагателна ситуативна поддръжка по отношение на ковид.

В същото време съществено болшинство от 83% осъзнава, че всеки един самичък носи отговорността за здравето си, а не държавното управление.

51% от запитаните свидетелстват, че приходите им са намалели поради ковид.

61% чакат нормализация на живота у нас до края на годината, а 35% са противоположни упования. В тези данни обаче евентуално проличава повече вяра, в сравнение с прогноза.

Българите явно към този момент търпят съществени загуби поради рецесията и се уповават на скорошна нормализация.

64% споделят, че лимитират визити на кино, спектакъл, концерти. 55% споделят, че лимитират ходенето по заведения; също толкоз – по молове и по спортни събития; пътувания в страната и събирания лимитират по 54%; 41% споделят, че по опция се стремят да лимитират и излизането от къщи.

Разбира се, множеството от тези отговори съдържат и доза декларативност, само че в това време демонстрират, че има социална разсъдливост. Последното става изключително значимо в този момент, когато има опасения поради появяващи се огнища на зараза.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР