Снимка БулфотоДевет елена са загинали след поглъщането на найлонови торбички

...
Снимка БулфотоДевет елена са загинали след поглъщането на найлонови торбички
Коментари Харесай

Елени в японски парк умряха след поглъщане на голям брой найлонови торбички

Снимка Булфото

Девет елена са починали след поглъщането на найлонови торбички в японския парк „ Нара “, заяви група за диви животни, съобщи БГНЕС. Вината за гибелта на животните евентуално е на туристите.

Фондацията за запазване на елени към „ Нара “ споделя, че в стомасите им са открити маси от найлонови торбички и пакети за бързо хранене.

„ Най-голямото количество боклуци, намерено в един от деветте елена, възлиза на 4,3 кг “, съобщи представителят на фондацията Йошитака Ашимура.

Живописният парк в античната столица на Япония е дом на повече от 1 000 елена. Храненето на животните е неразрешено, само че посетителите постоянно им предлагат други типове закуски, опаковани в найлон. 

" Еленът евентуално счита, че закуските и пластмасовите опаковки, в които са обгърнати, са храна. Освен това ядат и торбички, хвърлени на земята ", сподели Ашимура, добавяйки, че животните нормално се хранят с трева и жълъди.

Големият парк, в който се намират дървени храмове и светилища, издигнати преди епохи, е съществена туристическа атракция. Броят на туристите, посещаващи град Нара, където се намира паркът, се е нараснал през последните години, като през 2017 година те са 16 милиона.

Елените в парка са предпазени като национално благосъстояние.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР