Снимка БулфотоДесет от 14-те членове на съдийската колегия на Висшия

...
Снимка БулфотоДесет от 14-те членове на съдийската колегия на Висшия
Коментари Харесай

Голяма част от съдийската колегия на ВСС разкритикува Лозан Панов

Снимка Булфото

Десет от 14-те членове на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет дефинираха като " неприемливо " обръщението на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов към правосъдния състав, който би трябвало да се произнесе по настояването на основния прокурор Сотир Цацаров да бъде обновено делото за предварителното освобождение на Джок Полфрийман. Сред тях е и Боян Магдалинчев, който още през вчерашния ден остро разкритикува Панов, отбелязва БНР.

Преди ден Лозан Панов призова правосъдния състав да се произнесе бързо по проблема поради продължаващото задържане на Джок Полфрийман в дома за чужденци в Бусманци. Ден по-късно австралиецът беше пуснат от там.

В призива към тримата висши съдии и в позицията на Панов се твърди, че въпросът е обикновен от правна позиция. В това правосъдните кадровици виждат невиждана и откровена интервенция в работата на правосъдния състав и неприемлив опит за въздействие.

Според тях апели и внушения преди провесен пред съда спор нарушава независимостта на съда и приказват за сериозен недостиг у създателя на чувството му за прекрачване на границата на законността и етичните правила.

Ние считаме, че не трябва да се мълчи, когато съдии са сложени на колене пред ръководителя на Върховен касационен съд, пишат десетимата членове на Висш съдебен съвет и упорстват, само че без да прецизират по какъв начин, Лозан Панов да поеме своята отговорност.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР