Снимка: БулфотоДепутатите ще обсъждат днес в парламента поредното вето върху

...
Снимка: БулфотоДепутатите ще обсъждат днес в парламента поредното вето върху
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат ветото на Румен Радев върху текстове от Закона за ДДС

Снимка: Булфото

Депутатите ще разискват през днешния ден в Народното събрание следващото несъгласие върху Закон, наложено от президента на Република България Румен Радев.

Народните представители ще обсъдят ветото на Радев върху текстове от Закона за Данък добавена стойност. Държавният глава наложи несъгласие на поправката в Закона за потребителските заеми.

Според нея разноските, които потребителят заплаща при несъблюдение на отговорностите си по бърз заем, могат да доближат до двойния размер на главницата.

Според Радев новите оферти са неприемливи в една правова страна с разделяне на управляващите. Той прибавя още, че текстовете лимитират правото на отбрана и достъпа на жителите до съд.

Спорните текстове обаче, с които при просрочие главницата при бърз заем може да са удвои, бяха анулирани с окончателното приемане на бюджета за идната година. Това стана с корекция, направена от ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Идеята за двойната наказателна клауза на бързите кредите пристигна от самостоятелния Спас Панчев. Тя също бе направена през Закона за Данък добавена стойност. Това даде мотив на депутата от Българска социалистическа партия Крум Зарков да упрекна болшинството в основаването на юридически безпорядък, пише .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР