Снимка: БулфотоДемократична България -Варна инициира подписка за спешно свикване на

...
Снимка: БулфотоДемократична България -Варна инициира подписка за спешно свикване на
Коментари Харесай

Демократична България-Варна открива подписка за извънредна сесия на ОбС за екокатастрофата във Варненското езеро

Снимка: Булфото

Демократична България -Варна инициира подписка за незабавно привикване на съвещание на Общински съвет-Варна по отношение на пагубната екологична конюнктура във Варненското езеро, Варненския залив и плажовете на Варна. Общинските съветници на обединяването смятат, че е налице същинска екологична злополука, действителна епидемиологична опасност, които заплашват както публичното здраве на жителите и гостите на града, по този начин и идния туристически сезон. В предлагането за дневен ред на сесията влиза чуване на кмета на Варна, представителите на Община Варна във ВиК, шефа на ВиК, шефовете на Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Басейнова дирекция във Варна, както и поканени от общинските съветници специалисти. На сесията би трябвало да се направи оценка на подхванатите досега ограничения и да се набележат спомагателни ограничения, които ще доведат до незабавно и трайно премахване на повредата. Предлага се и основаване на изключителна комисия или спешен щаб за съгласуваност на дейностите на институциите. Съветниците от Демократична България считат, че би трябвало да се подхващат дейности за обявяване на обществеността за действителната опасност за здравето. Те желаят също и да се потърси отговорност за всички дейности и безучастие на забърканите длъжностни лица. В обръщението си към сътрудниците им от Общински съвет Варна съветниците от Демократична България споделят: „ Вярваме, че ще станете част от това искане, тъй като Варна не може да си разреши нито разрастването на еко злополуката, нито неуспех на очертаващия се като извънредно сложен и даже разрушителен туристически сезон. Туризмът е гръбнак на варненската стопанска система и изхранва хиляди варненски фамилии. Нека не позволяваме наред с епидемията от Covid-19, варненци и гостите на града да бъдат застрашени от епидемии от стомашно-чревни и кожни болести! “

„ Уважаеми общински съветници,

Обръщаме се към вас за предприемане на взаимни дейности по тематика, която откакто беше съзнателно прикривана в продължение на повече от девет месеца, към този момент не е загадка за никого. Вече се вижда и от спътник, по какъв начин наподобява резултатът от институционалното безучастие, а тези, които не са го видели, към този момент са го помирисали. За девет месеца една повреда на канализационна тръба за фекални води се трансформира в гигантска еко злополука, която заплашва здравето на цялата еко система във Варненското езеро, както и човешкото здраве. След като организирахме серия от срещи с еколози и лица с подготвеност по тематиката, зададохме въпроси на Областния шеф, Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Община Варна, ВиК, двукратно се обърнахме към ръководителя на Общински съвет-Варна с оферти за привикване на изключителна комисия по Оценка на въздействието върху околната среда и следваща изключителна сесия за предприемане на незабавни ограничения, в последна сметка към останалите институции, които не вършат нищо, се добави и ръководителят на Общински съветВарна, който избра да пренебрегва нашите оферти. Обръщаме се към вас с вяра да станете част от настояването за осъществяване на изключителна сесия, на основанията заложени в ЗМСМА и Правилника за организацията и активността на Общински съвет Варна. Нужно е да съберем подписите на 1/3 от общинските съветници, с цел да можем да вкараме в една зала общинските съветници, виновните общински служители, представителите на институциите и експертите, с цел да изработим настоящо решение за справяне с ужасната еко злополука, която ВЕЧЕ е реалност във Варна и с която съгласно специалисти е преминат прагът за възобновяване на екосистемата на Варненския залив и канала. Вярваме, че ще станете част от това искане, тъй като Варна не може да си разреши нито разрастването на еко злополуката, нито неуспех на очертаващия се като извънредно сложен и даже разрушителен туристически сезон. Туризмът е гръбнак на варненската стопанска система и изхранва хиляди варненски фамилии. Нека не позволяваме наред с епидемията с Covid-19, варненци и гостите на града да бъдат застрашени от епидемии от стомашно-чревни и кожни болести! Прилагаме копие от настояването за привикване на изключителна сесия на Общинския съвет във Варна. Резултатите от подписката и имената на подкрепилите я съветници ще обявим в петък, 29.05.2020. ”

Екипът на „ Демократична България “ - Варна

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР