Снимка БулфотоДемографската политика е тема от значение за националната ни

...
Снимка БулфотоДемографската политика е тема от значение за националната ни
Коментари Харесай

Валери Симеонов обеща мерки срещу пазарите на булки

Снимка Булфото

Демографската политика е тематика от голяма важност за националната ни сигурност. Нацията ни се топи и тематиката е извънредно значима – заслужава сериозната позиция на всеки един от нас. Това сподели по време на парламентарния надзор депутатът от Българска социалистическа партия Теодорова Халачева. През последните години се резервира резистентен брой на децата, родени от малолетни и малолетни майки – приблизително са към 3000. Тя попита вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов каква е формалната статистика за 2017 година какви ограничения взема страната за предварителна защита против явлението " деца раждат деца ", написа Пик.

Валери Симеонов сподели, че формалните данни за 2017 година ще бъдат показани през април. Според данни на Министерството на труда и обществената политика през 2016 година родените от малолетни и малолетни майки са 3249. Запазва се и наклонността на раждане на деца от дами, навършили 40 и повече години, посочи Симеонов.

Физическата и психическата незрялост на майката водят до разнообразни нарушавания в развиването на децата. Те могат да бъдат в риск от занемаряване и неглижиране, уточни вицепремиерът. Той съобщи, че са разбработени национална стратегия за предварителна защита и координационен механизъм при положение на деца в риск от принуждение.

Постави се акцент и към съществуващите и в този момент механизми – телефонни линии, на които децата и родителите могат да алармират, сподели Валери Симеонов. Той заяви, че в районните прокуратури са подадени 396 сигнала за малолетни и малолетни майки, като в 176 случая е изработен отвод за формиране на досъдебно произвеждане, защото девойките са се оказали на 16 години.

В 43 случая е формирано досъдебно произвеждане, а в четири случая е направено предложение за освобождение от наказателна отговорност. За 137 от сигналите до районните прокуратури няма постъпил отговор, разясни Симеонов.

Извършени са и инспекции на активността на общопрактикуващи лекари. Целта е събиране на информация, която да се употребява за образуване на политики. Резултатите сочат, че е належащо да се работи в посока смяна на настройките на популацията, сподели още Валери Симеонов. Не считам отговора Ви за съответен и не мога да го приема, съобщи Теодора Халачева. Не чух нищо ново за решението на казуса. Трябва да имаме поради, че въпросните деца са в риск и се нуждаят от специфични грижи. Нужни са съгласно мен образование на младите майки, продължение на образованието им, намиране на работа на младите родители, както и наказателни наказания. Обръщам внимание и на пазарите на булки, където малолетни и малолетни девойки се трансформират в стока, акцентира социалистката.

Поемам този ангажимент. Специално за пазарите на булки, това е тематика, която е обвързвана с програмата на Обединените патриоти и със оправянето на престъпността в този етнос, а тези пазари са форми на престъпност, отговори Валери Симеонов.

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР