Снимка: БулфотоДелото срещу Христо Бисеров за отнемане на имущество за

...
Снимка: БулфотоДелото срещу Христо Бисеров за отнемане на имущество за
Коментари Харесай

Шефът на комисията Антикорупция с горещ коментар за делото за 2 млн. лв. на Христо Бисеров

Снимка: Булфото

Делото против Христо Бисеров за лишаване на имущество за съвсем 2 млн. лева е прекъснато по отношение на тълкувателното решение на Върховен касационен съд. Това сподели за Агенция „ Фокус “ ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев по отношение на тълкувателното решение на Върховен касационен съд от предходната седмица.
 

То постановява, че при спряло наказателно произвеждане не може да се лишава имущество.
 
„ За страдание, резултатът ще е много по-голям. Направихме разбор, съгласно който каузи за над 21 млн. лева ще бъдат прекъснати, заради това, че са прекъснати наказателните такива или са оправдани лицата в наказателното произвеждане. Искам да подчертая, че за всички тези повече от 21 млн. лева не сме открили законни източници. Тоест, това са противозаконни пари и желаеме отнемането им “, разяснява Георгиев и посочи, че точно това е бил смисълът и философията на закона, когато не успее по една или друга причина наказателното произвеждане.
 
„ В доста случаи то има много сложни процедури за събиране на доказателствата и в случай че не успее да се потвърди виновността на едно лице – да му се отнеме нелегално добитото имущество, за което няма никакви доказателства от къде има тези средства “, изясни Георгиев.
 
Той уточни, че с тълкувателното решение на съда, още веднъж се е върнало остарялото състояние, при което наказателното произвеждане е водещо и при преустановяване на наказателното дело, КПКОНПИ би трябвало да приключи своето произвеждане.
 
„ Първото дело беше на Христо Бисеров, предстоят още 19 каузи за повече от 21 млн. лева да бъдат прекъснати “, добави той. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР