Снимка БулфотоДелото срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата и групата му пак

...
Снимка БулфотоДелото срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата и групата му пак
Коментари Харесай

Нов фалстарт на делото срещу групата на Божо Кравата, арестант роптае, че Очите не се явява в съда

Снимка Булфото

Делото против Божидар Кузманов-Божо Кравата и групата му отново не съумя да тръгне. Днес бе втори опит за осъществяване на разпоредително съвещание, само че и той се провали.

През декември причина за отлагането бе отсъствието по болест на член-съдия. Днес причина можеше да бъде неналичието на правосъден заседател. Той обаче се появи, въпреки и с половин час забавяне, написа Флагман.бг.

Оказа се обаче, че е налице друга процесуална спънка, обвързвана с един от главните очевидци на прокуратурата – шведския жител Себастиан Новени. Той е един от потърпевшите от действието на бандата на Кравата съгласно държавното обвиняване.

За него има правосъдна поръчка, която все още не е изпълнена. Чакат се книжата по нея, изясни съдията Стоян Тонев.

Новени изпратил ел. писмо до съда, че е получил документите по делото на 29 януари късно вечерта. Било му невероятно да дойде на територията на Република България в посочения къс период. Това би му коствало скъпо, а и имал опасения за сигурността си.

Според правосъдния състав обстоятелствата, свързани със Себастиан Новени, съставляват процесуална спънка да бъде даде старт на делото. Така то бе отсрочено за 1 март.

В съда дойдоха всички обвинени – посоченият за водач на проведена незаконна група Божидар Кузманов и участниците в нея Иван Терзийски, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев, Радослав Димитров, Георги Иванчев, Тодор Славов и Марчо Марков.

Последните трима са в ареста. Те желаеха промени на ограниченията си за неотклонение. Това обаче бе отхвърлено от съда с довода, че могат да извършат друго закононарушение.

Пострадалият Димитър Желязков-Митьо Очите не се яви на делото. Вместо това той бе изпратил адвокатка.
Припомняме, че Очите бе тежко ранен при стрелбата в ресторант “4 You ” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 година Според прокуратурата отговорен за това е Георги Иванчев. Той изиска по-лека мярка за неотклонение, като пред съда Иванчев се аргументира: „ Не аз съм нападнал, а те мен ме нападнаха. А дори не идват в правосъдната зала, до момента в който аз лежа към този момент 1 година и 8 месеца. ”

Петима от подсъдимите с ограничения парични гаранции също желаеха по-леки ограничения за неотклонение. Но и това бе отхвърлено от съда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР