снимка: БулфотоДебатът за нова Конституция тепърва предстои, като се очаква

...
снимка: БулфотоДебатът за нова Конституция тепърва предстои, като се очаква
Коментари Харесай

Близнашки: Идва дебат каква република ще сме

снимка: Булфото

Дебатът за нова Конституция занапред следва, като се чака да се сблъскат двете философии - за парламентарна или президентска република. Това мнение изрази преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки в студиото на „ Денят онлайн с Наделина Анева “.

„ Има хора, които считат, че би трябвало да приключим с демократичния опит и да отидем към някаква вариация на властнически режим, само че това е голяма илюзия. Не мисля, че българският народ ще се откаже от своите достижения през миналите 30 години. Трудно е да се откажеш от свободата си “, сподели професорът.

Според него, сходна смяна се готви от много дълго време, а защитаваният в загадка план за нова Конституция на президента Румен Радев би представлявала точно това.

Що се отнася до тематиката с машинното гласоподаване, която се дебатира яростно в последните дни и седмици, проф. Близнашки съобщи, че това е опит за въвеждане на един остарял модел на водене на избори и призна, че самичък би дал своя вот с хартиената бюлетина, когато пристигна време да упражни своето право на глас.

„ Никой не ме е търсел и нямаше по какъв начин да стане да бъде поканен за правосъден министър. Не е имало такива диалози. Нямаше по какъв начин да стане, тъй като ГЕРБ внесоха напълно нов план за нова Конституция, а аз по този начин или другояче съм обвързван с Конституцията от 1991 година Всички знаят, че съм изиграл значима роля през тези времена “, сподели още Георги Близнашки по адрес на спекулациите, че точно той трябвало да наследи Данаил Кирилов на поста.

 

standartnews.com

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР