Снимка БулфотоДават на съд управителка на фирма, получила неправомерно над

...
Снимка БулфотоДават на съд управителка на фирма, получила неправомерно над
Коментари Харесай

Съдят жена за евроизмама с къща за гости в Батак

Снимка Булфото

Дават на съд шефка на компания, получила непозволено над 370 000 лв. от еврофондове за създаване на къща за посетители в Батак, заяви Нова тв.

58-годишната М.Я. е упрекната за това, че в интервала от 16 юли 2009 година до 3 декември 2012 година в Пазарджик и Пловдив, в качеството й на шеф на комерсиално сдружение, е показала погрешни сведения пред Държавна фирма " Земеделие ", в резултат на което е получила непозволено 371 520, 84 лв..

Управляваното от обвинената сдружение е кандидатствало по Програмата за развиване на селските региони за създаване на къща за посетители в парцел в Батак. Сключен е контракт с Държавна фирма " Земеделие " за създаване на къщата със лични средства. По контракт след привеждането й в употреба от Държавна фирма " Земеделие " трябвало да преведат 68 % от утвърдените разноски по плана или сумата от 371 520,84 лева Срещу това сдружението се задължавало в продължение на 5 години къщата за посетители да работи по предопределение, да развива туризма в общината и да обезпечи трудова претовареност за 7 чиновници. Въпреки това, обвинената не почнала туристическа активност, не назначила личен състав, а къщата за посетители се употребила за персонални потребности на М.Я.

Спрямо обвинената е избрана мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на 10 000 лв.. Предвиденото от закона наказване за това действие е от две до осем години " отнемане от независимост ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 MrBean (преди 16 секунди) Рейтинг: 22294 | Одобрение: 4439 А министерството на земеделието и така нататък и Държавна фирма Земеделие като са давали националната пара къде са спали??? Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР