снимка: БулфотоДържавните железници трябва да получат още 5 локомотива от

...
снимка: БулфотоДържавните железници трябва да получат още 5 локомотива от
Коментари Харесай

Нови четири локомотива вече пътуват в страната

снимка: Булфото

Държавните железници би трябвало да получат още 5 локомотива от " Сименс " до края на годината по анекс към този контракт за 27 млн. лева

Очаква се те да дойдат предварително. 

Нови четири локомотива " Смартрон " от през днешния ден - 29 април, към този момент са включени в съставите на влакове, които пътуват по главните дълги дестинации в страната, заяви БДЖ.

По този метод към този момент е преодолян и трайния дефицит на локомотиви, показват от БДЖ.  Така към този момент посредством съществуването на задоволителен преносим състав ще бъдат понижени систематичните закъснения и анулацията на влакове подари съществуващия до момента дефицит, дават обещание от БДЖ.

Новите локомотиви се движат в съставите на влакове по направленията София – Бургас - София, София – Варна - София, София – Свиленград - София и София – Кулата - София.

Новите четири локомотива носят имената на следващите български владетели - княз Борис І, цар Симеон Велики, цар Петър I и цар Самуил.

Всеки един от тях разполага със характерен QR код, при сканирането на който посредством мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на който е наречен локомотива.

На челото на всеки " Смартрон " е изобразена по една писмен знак от глаголицата, което е самобитен метод за разпространение и предпазване на българските полезности и богата история, показват от БДЖ.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР