снимка БулфотоДържавата осигурява книжки за всички 4-годишни деца. Кабинетът одобри

...
снимка БулфотоДържавата осигурява книжки за всички 4-годишни деца. Кабинетът одобри
Коментари Харесай

Кабинетът плаща 1,2 млн. лв. за книжки за всички 4-годишни деца

снимка Булфото

Държавата обезпечава книжки за всички 4-годишни деца. Кабинетът утвърди за задачата бюджет от 1 270 524 лв.. Книжките са за децата, които са записани в общинска детска градина и учебно заведение. Осигурените средства са за 37 237 деца от 171 общини в страната, съобщи през днешния ден.бг.

В момента страната финансира познавателните книжки и за децата, които са на 5 и 6 години.

Допълнителните прехвърляния са изчислени въз основа на броя на децата, подаден от Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение (НЕИСПУО). Те се дават по бюджетите на общините от централния бюджет под формата на обща дотация.

Осигуряването на безвъзмездни познавателни книжки ще помогне за сполучливото включване на четиригодишните деца в системата на предучилищното обучение. Обучението и социализацията в ранна детска възраст са от значително значение за развиването на основните пълномощия у децата.

Промените са директно свързани с политиката на Министерството на образованието и науката за всеобхватно, налично и качествено предучилищно обучение.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР