снимка БулфотоДа се игнорират санкциите на САЩ и фирмата на

...
снимка БулфотоДа се игнорират санкциите на САЩ и фирмата на
Коментари Харесай

Софийски градски съд нареди да се игнорират санкциите на САЩ и фирмата на Божков да си работи

снимка Булфото

Да се пренебрегват глобите на Съединени американски щати и компанията на Васил Божков  " Ню геймс " да продължи с активността си. Това разпореди Софийски градски съд.  С определението от 14 юни магистратите указват на синдика, че " при основаването на каквито и да е спънки от държавни органи и институции, респективно банки или други правни субекти ", би трябвало да бъде известен съдът  " за предприемане на подобаващи процесуални дейности ", написа.

Също по този начин на синдика е подредено да сезира държавното управление и Министерството на финансите за изключване на " Ню геймс "  АД от оповестения на 9 юни спомагателен лист на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC). В случай на отвод, той би трябвало да бъде обжалван пред административния съд, указва още Софийски градски съд.

Партията на Васил Божков " Българско лято "  вече изиска Върховният административен съд да спре предварителното изпълнение на решението на правителството от 4 юни да бъде съставен черен лист  на лица и компании, които попадат в обсега на ограниченията, наложени от Съединени американски щати по закона " Магнитски ".  " Българско лято " нападна решението на Министерския съвет при започване на предходната седмицата. Гражданската платформа, която също попадна под ударите на американските наказания, настоява решението на кабинета да бъде оповестено за незначително.

Министерският съвет към този момент е окомплектовал преписката и я е върнал в съда, се вижда от електронното му деловодство. Очаква се магистратите да се произнесат в къс срок по настояването за прекъсването на предварителното осъществяване на решението. Ако то бъде почетено, решението няма да работи, до момента в който съдът не се произнесе по съществото на разногласието.

Министерството на финансите огласи два списъка на 4 юни. В единия, озаглавен   " Рестриктивни ограничения на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от OFAC ", са обвързваните с Божков и Делян Пеевски сдружения. Преди това правителството реши да бъде основан " черен " лист на лица и компании, които попадат в обсега на ограниченията, наложени от Службата за надзор на задграничните активи на министерството на финансите на Съединени американски щати. Държавните и общинските компании, както и всички ведомства би трябвало незабавно да прекратят всевъзможни връзки с тях и да не влизат в нови взаимоотношения. На 9 юни бе публикуван и спомагателният лист. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР