Снимка: БулфотоБургаският апелативен съд потвърди 17-годишна ефективна присъда Атанас Д.

...
Снимка: БулфотоБургаският апелативен съд потвърди 17-годишна ефективна присъда Атанас Д.
Коментари Харесай

Атанас, който прегази братовчедка си пиян на сватба в Карнобат, ще лежи 17 години в затвора

Снимка: Булфото

Бургаският апелативен съд удостовери 17-годишна ефикасна присъда Атанас Д. от Карнобат за съзнателно породена гибел на пътя и ръководство на автомобил след приложимост на алкохол, написа burgas24.bg.

``
реклама

Мъжът ще търпи наказване отнемане от независимост, при първоначален  непоколебим режим и санкция в размер на 1000 лева Съдът е лишил Атанас Д. от право да ръководи автомобил вечно.

Атанас е приет за отговорен в това, че на 24.07.2016 година към 19,40 ч. на ул. " Йордан Йовков “, в Карнобат, зад кормилото на лек автомобил марка " Мерцедес ", нарушил разпоредбите за придвижване от ЗДвП, вследствие на което съзнателно предизвикал гибелта на намиращата се на пътното платно Мария Д., негова братовчедка, умряла по-късно същия ден. Атанас Д. е управлявал автомобила с 2.88 промила централизация на алкохол в кръвта. Престъплението е осъществено по време на женитба в ромската махала на града.

Пресофисът на съда напомня, че Атанас Д. опитал да премине с автомобила си през улицата, на която участниците в празненството танцували. До него на предната седалка стоял татко му, също използвал алкохол. Стигнало се сдърпване с двама сватбари, които пробвали да ги предупредят, че може да избухне по-голям спор. Мария Д. застанала пред колата, сложила ръце на предния похлупак на автомобила, само че била съборена от него при придвижването му напред. В резултат на това дамата паднала на пътното платно по тил, по посока на придвижване на автомобила, който минал над нея, прегазвайки я по цялата си дължина с долната си част. Придвижвайки се напред автомобилът развил скорост от 0 до 17 км.ч., след което траял измежду множеството и подсъдимият се отправил към дома си.

Подсъдимият е управлявал автомобила, откакто е бил лишен по административен ред от това право, употребил  алкохол със наличие близо пет пъти над допустимото от закона. Въпреки ясното схващане, че е прегазил своята близка родственица – първа братовчедка, той е избягал от местопроизшествието. Преди прегазването на потърпевшата, също съзнателно, е опитал да блъсне с автомобила очевидец, за което не му е повдигнато обвиняване. Престъплението е осъществено на място, на което е имало още доста хора, в това число и деца, като е съществувала заплаха да бъдат породени и други вреди, показват апелативните съдии.

Според правосъдния състав осъщественото действие е със повишена степен на социална заплаха. Такава заплаха се извежда и от държанието на Атанас Д., който трайно и настойчиво не е зачитал разпоредбите на придвижване и публичната заплаха на дееца. Бил е наказван по административен ред за осъществяване на нарушавания на Закона за придвижване по пътищата с 21 наказателни постановления, бил е глобен и с четири фиша. Налагани са му и насилствени административни ограничения за краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на МПС.

Определеното наказване ще спомогне в цялостна степен за реализиране задачите на специфичната и генерална предварителна защита, като влияе в задоволителна степен поправително, възпитателно, предупредително и възпиращо на подсъдимия. Наказанието ще има и нужния образователен и сигнален резултат върху останалите членове на обществото, се показва в решението на съда.

Постановеният правосъден акт предстои на обжалване или митинг пред Върховен касационен съд.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР