Снимка БулфотоБСП-София оглежда няколко кандидатури за кмет на София, сред

...
Снимка БулфотоБСП-София оглежда няколко кандидатури за кмет на София, сред
Коментари Харесай

Потвърдено: БСП оглежда Мая Манолова, Свиленски и Йончева за кмет на София

Снимка Булфото

БСП-София оглежда няколко кандидатури за кмет на София, измежду които е и омбудсманът Мая Манолова, удостовери водачът на столичните социалисти Калоян Паргов пред Канал 3, макар че на градската конференция локалните избори не са тематика в дневния ред.

" Имаме проне три-четири имена, които се мерят по рейтинг с Йорданка Фандъкова и измежду тях е Манолова, само че има и други ", съобщи Паргов, заяви Канал 3.

Именно Свиленски, който е различен от спряганите за номинация, загатна от парламентарната естрада преди няколко дни по време на разискването на бюджета, че Мая Манолова може да е номинацията на социалистите. Това стана преди гласуването на болшинството да й отнеме колата на НСО. Какво ще вършиме, в случай че Мая Манолова стане кмет, попита тогава Свиленски, който също се оказа в листата на алените за кандидат-кмет на столицата.

Освен Манолова и Свиленски в градската организация се разясняват като евентуални претенденти представителят на парламентарната група Елена Йончева, депутатите Петър Кънев и проф. Георги Михайлов, както и евродепутатът Петър Курумбашев. " Много имена се спрягат, и вътре и вън от партията ", разяснява Паргов. По думите му, Българска социалистическа партия ще изчака да види резултата от евровота и едвам по-късно ще посегне към тематиката кметски избори в столицата. През юни ще решим, сподели още водачът на БСП-София. " Това важи за всички евентуални кандидатури, с които водим диалози, а те дали ще одобряват, е друга тематика ", добави той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР