Снимка БулфотоБСП и депутатите й няма да влизат в този

...
Снимка БулфотоБСП и депутатите й няма да влизат в този
Коментари Харесай

Крум Зарков: Депутатите на БСП няма да влизат в този парламент до вземане на ново политическо решение, тръгваме по страната, за да решаваме проблемите на хората

Снимка Булфото

Българска социалистическа партия и депутатите й няма да влизат в този парламент до взимане на ново политическо решение, тръгваме по страната, с цел да решаваме проблемите на хората. Това сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков по време на пренсконференция, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

" Стига празни приказки за непоклатимост. Време е за работа. Всеки да се изправи пред отговорностите. Рестарт на политическия развой минава през избори, където да пристигна болшинство, което схваща какво значи парламентаризма и Конституцията на страната “, аргументира се заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Що за парламентаризъм е този, в който министър-председателят, а не депутатите вземат решение по какъв начин се държи главната парламентарна група. Що за парламентаризъм е този, в който се вършат промени на измененията, преди тези промени да са влезнали в действие “, разкритикува ръководещите още Зарков. На въпрос дали Българска социалистическа партия ще влезе в зала при ратификацията на контракта за присъединение на Македония в НАТО, той отговори, че по въпроса с югозападната ни съседка партията е заявявала неведнъж, че поддържа евроатлантическия ѝ път. По думите му тази ратификация може да се случи без Движение за права и свободи. „ Не чакаме там да има нито особени диспути, нито проблеми. Явно въпросът е обект на консенсус. По отношение на нашето парламентарно държание, ние не влизаме в този парламент “, разяснява Зарков.

На въпрос дали счита за удачно да има избори две в едно – за европарламент и предварителен избор, Зарков изясни, че това е опция. „ За нас този парламент е привършен “.

„ Кой от причините в отбрана на преференциите не сме изтъкнали. Колко пъти обявихме и предупредихме много колегиално представителите на ГЕРБ какво ще се случи и къде отиват? Ние няма да влизаме в този парламент. Това беше решението на Националния съвет при осъществяване на избрани условия за ИК. Част от тях са изпълнени, част от тях не са. Имаме решение и декларация на Националния съвет. Ако нашето държание ще се трансформира, това ще стане не по глоба на този или оня, а още веднъж по политическо решение на партията при избрани параметри “, разгласи още Зарков. Заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " обърна внимание, че веднъж ръководещите са се съобразявали с ветото на президента. " Ще ни трябват гаранции, че този път, ще се вслушат в причините. Иначе да вървим там, с цел да легитимираме един авансово заложен развой, не виждам смисъл ", посочи още Зарков. Според него трибуната на Народното събрание има смисъл, когато от това говорене има последствия.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 " ).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР