снимка БулфотоБружения около формирането на парламентарните комисии има тази сутрин.Още

...
снимка БулфотоБружения около формирането на парламентарните комисии има тази сутрин.Още
Коментари Харесай

Хората на Манолова се отказаха от шефските постове в комисиите към парламента

снимка Булфото

Бружения към образуването на парламентарните комисии има тази заран.

Още с образуването на първата комисия – тази по бюджет и финанси, която би трябвало да разискали предлаганата от служебния кабинет актуализация на макрорамката, се стигна до напрежение в пленарната зала, съобщи през днешния ден.бг.

Мая Манолова от ИБГНИ разгласи, че парламентарната група няма да предлага свои депутати за ръководители и заместник-предеседатели на комисии.

" Бяхме неведнъж упреквани, че се борим за постове и се опитваме да парцелираме някаква власт, поради това няма да имаме ръководители и заместници на комисии, оставаме ги на вас ", обърна се тя към останалите политически сили в Народно събрание.

Това предизвика реакция от страна на ръководителя на Народното събрание Ива Митева от Има Такъв Народ.

" Нали разбирате, че в случай че всички парламентарни групи последват вашия образец ще останем без управления на комисии и ще се блокира работа им, просто не се прави по този начин в една парламентарна република ", предизвести тя.

Комисията по бюджет и финанси оглави Любомир Каримански от Има Такъв Народ. Неговите заместници са някогашният финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ, Румен Гечев от Българска социалистическа партия и Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР