снимка БулфотоБраншовата асоциация на птицевъдите предупреди, че секторът е в

...
снимка БулфотоБраншовата асоциация на птицевъдите предупреди, че секторът е в
Коментари Харесай

Браншовиците алармират: Птицевъдството е в криза, ще има фалити

снимка Булфото

Браншовата асоциация на птицевъдите предизвести, че секторът е в остра рецесия. Ако не се подхващат нужните дейности и то бързо, се очакват масови банкрути, съобщи.

Годината е тежка за промишленото птицевъдство, сигнализират представители на сектора, представени от Българското национално радио, съгласно които изкупните цени на яйцата и пилешкото месо падат все по-ниско и подсигуряват все по-малко доходи, за сметка на което обаче разноските на птицевъдите се усилват поради скока в цените на фуражите.

Заради неприятната годишна продукция през 2020 година нарастват и зърнените култури, които се употребяват за изхранване на птиците. От сектора недоволстват и тъй като не са включени по никакъв метод в стратегиите за подкрепяне на бизнеса за вредите от Коронавирус рецесията.

С цел отбягване на идните банкрути в бранша асоциацията на професионалните птицевъди е създала съответни оферти, които ще показа обществено през днешния ден в опит да потърси разговор с Министерството на земеделието.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР