Снимка БулфотоБойко Борисов подде поредна атака срещу държавния глава и

...
Снимка БулфотоБойко Борисов подде поредна атака срещу държавния глава и
Коментари Харесай

Борисов: Радев праща Минеков и бухалката Рашков, защото не могат да спечелят по друг начин изборите.

Снимка Булфото

Бойко Борисов подде поредна офанзива против президента и няколко служебни министри. 

Само се чу в доста прогнози, които медиите вършат, за проф. Балтов, и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден. Това сподели ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното общо заседание на Жени-ГЕРБ, което избра ново управление. Затова ГЕРБ до последния ден няма да излъчи претендент за президент, изключително след днешните изявления на служебния министър Минеков, който желае да изгони ГЕРБ централата му в НДК, съобщи Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

Бойко Борисов посочи, че служебното държавно управление би трябвало единствено да провежда почтени избори,

само че те, съгласно него, не са почтени, тъй като не е било признато нито да се броят квитанциите, нито да ги обезпечат.

Председателят на ГЕРБ сподели, че напомня на Велислав Минеков, че има текст от Закона за политическите партии - член 31, и партията го съблюдава. " Ако желаят да дойдат с Рашков и да изгонят хората от офисите, да дойдат. Ние също ще срещнем Брюксел, може би и комисията LIBE, с безобразията на сякаш един длъжностен кабинет, който би трябвало единствено да провежда изборите ", съобщи Борисов. По думите му, Радев праща Минеков и " бухалката " Рашков, тъй като не могат да завоюват по различен метод изборите.

Според Борисов в този момент желаят " да докопат " претендента за президент на ГЕРБ, с цел да се разправят с него още преди да има имунитет.

Припомняме, че по-рано през днешния ден в телевизионно изявление служебният министър на културата 

изиска ГЕРБ да освободи пространствата на централата си поради неплатени наеми. А в позиция от партията дадоха отговор следното:

" Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от страната за Централа на Политическа партия ГЕРБ, не са благосъстоятелност на Министерството на културата ". Това декларират от ГЕРБ, отговаряйки на министъра на културата, който тази заран помоли ГЕРБ да изоставен НДК, съобщи БГНЕС.

" Мястото е благосъстоятелност на страната и е предоставено на Политическа партия ГЕРБ в осъществяване на член 31 от Закона за политическите партии. Служебният министър лъже. ГЕРБ е заплащала наем за употребените два етажа от 2007 до 2010 година на НДК по подписан контракт ", прецизират от партията.

" От 2010 до 2021 година ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна администрация – София – град по подписан контракт. В сходство с измененията в Закона за държавната благосъстоятелност, Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност и на съображение Закона за политическите партии, от февруари 2021 година всички парламентарно показани партии не дължат наем за предоставените им от страната пространства за осъществяване на политическа активност ", изясняват още от ГЕРБ.

" Очевидно откакто ерата на изчегъртването на ГЕРБ завърши несполучливо, е пристигнало време на изкъртването. В развитите демокрации това се назовава политическа принуда. От ГЕРБ насочваме обществено няколко въпроса към президента, назначил служебния министър:

Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от Централата си? С политически гонения и репресии ли желаете да бъде запомнен и вторият Ви длъжностен кабинет? Г-н Радев, честно ли е ", питат от ГЕРБ.

А по време на Националното общо заседание на Жени-ГЕРБ Борисов сподели още:

" Надявам се дамите да дойдат на власт, с цел да може мъжете с огромно его да си стоят у дома ". По думите му, най-вече дами гласоподават за ГЕРБ и партията се старае да откликне на това, като дава опция на дамите да се изявяват на управителни постове. Той е на мнение, че няма друга партия, в която да има толкоз доста дами, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Днес сме се събрали освен да изберем управление, само че и, уповавам се, да " изчегъртаме " мъжете от ГЕРБ и, най-много, да дойдат дамите на власт, с цел да може такива самозабравили се мъже с огромно его, които са склонни да тласкат страната в безпорядък, да си седят у дома и да си готвят те манджите ", сподели Бойко Борисов.

Новият ръководител на Жени-ГЕРБ е Екатерина Йорданова.

За нея гласоподаваха 840 представители на Националното общо заседание на Жени ГЕРБ; пет дами бяха срещу, а още пет се въздържаха. Националното общо заседание на Жени-ГЕРБ избра и нови петима заместник-председатели, както и нов Национален изпълнителен съвет. Във форума вземат участие 850 делегати от всичките 29 области в страната.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР