снимка БулфотоБойко Борисов искаше да подаде оставка, но коалиционните му

...
снимка БулфотоБойко Борисов искаше да подаде оставка, но коалиционните му
Коментари Харесай

Сачева пред Би Би Си: Коалиционните партньори не разрешиха на Борисов да подаде оставка

снимка Булфото

Бойко Борисов искаше да подаде оставка, само че съдружните му сътрудници не му разрешиха. Приходите в България за последните 10 години са се нараснали 3 пъти, а Брутният вътрешен продукт – 2 пъти. Това съобщи пред английската национална медия Би Би Си министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, съобщи debati.bg .

На изказванието на кореспондента на медията в България – Красимира Хендри, че „ Според „ Трансперънси интернешънъл “ България е най-корумпираната страна измежду 27-те страни в Европейски Съюз “, Сачева дава отговор, че „ Проблемът с корупцията не е „ постоянен “, само че е „ всекидневна борба “, прибавя тя с уточнението, че се „ оправяме сега “.

В просторен материал в предаването „ The Newsroom “ на BBC централна тематика са едномесечните антиправителствени митинги и премахването на палатковите лагери, блокирали основни кръстовища в страната.

Кореспондентката на медията и интернационален редактор в нея Красимира Хендри споделя за аргументите за митингите у нас – корупцията и злоупотребата с обществени средства.

Тема на коментар са и записите, в които министър председателят Бойко Борисов „ приказва нецензурно “, спора сред него и президента Румен Радев, нахлуването в президентството от страна на прокуратурата, фотосите на хипотетичното нощно шкафче на премиера.

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов пък разяснява значимостта на правосъдната промяна, върховенството на закона и битката против корупцията.

„ Протестите поставят в центъра на политическия спор тематика, която беше неразрешена от държавното управление и апарата от проправителствени медии – потребността от промяна, господство на закона и борба против корупцията. Преди това тези тематики липсваха в обществения спор и в този момент всяка партия ще би трябвало да дефинира своята позиция по тях и най- най-после да се реализира консенсус за сериозна промяна на правосъдната система “, споделя Иванов, избран като един от водачите на опозицията в България.

През последните два дни полицията в България принудително в профил протестиращите от улиците в столицата на страната. Всичко се случва на фона на продължаващи към този момент месец демонстрации против корупцията и злоупотребата с обществени средства, оповестява Би Би Си.

Предаването има над 400 милионна публика в целия свят.

Репортажът приключва с мнението, че държавното управление наподобява не желае или не е в положение да промени обстановката, не се интересува от мнението на антиправителствените митинги макар настояванията за правосъдна промяна и предварителни парламентарни избори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР