Снимка БулфотоБойко Борисов и правителството предприемат единствената“ възможна мярка за

...
Снимка БулфотоБойко Борисов и правителството предприемат единствената“ възможна мярка за
Коментари Харесай

Борисов призова министрите да подкрепят „единствената“ възможна мярка за свободата на словото

Снимка Булфото

Бойко Борисов и държавното управление подхващат „ единствената “ допустима мярка за свободата на словото. Това изясни министър председателят при започване на съвещанието на Министерския съвет през днешния ден, съобщи флагман.бг.

Тя е в отговор на международната организация „ Репортери без граници “, чиито представители се срещнаха с президента Румен Радев преди няколко дни.

След срещата шефът на " Репортери без граници " за Източна Европа и Балканите Полин Аде-Мевел сподели: „ Ситуацията е безусловно ужасяваща. Вероятно в никакъв случай не е била толкоз зле, колкото в този момент ".

Генералният секретар на организацията Кристоф Делоар пък съобщи от своя страна: " Никога не е била толкоз зле, откогато България стана народна власт ".

Днес Бойко Борисов сподели: „ Преди няколко дни тук бяха „ Репортери без граници “. Сега, те са споделили, че не са се видели с мене, само че би трябвало да знаят, че в тези два дни – тъкмо, когато са тука, беше Европейският съвет, и каквото и предпочитание да имам да се видя с тях, нямам тази физическа опция. “

Борисов изясни, че слушал деликатно това, което те са споделили.

„ Считам, че единственото нещо, което може да направи страната в тяхна поддръжка и в поддръжка на свободата на словото, е да не оставяме частници да вършат разпространяването. Затова в точка Б4, която гласи „ Доклад за предприемане на нужните дейности за възлагане на „ Български пощи “ ЕАД да прави активността по разпространяване и продажба на печатни издания на територията на страната “... „ Български пощи “ са 100 % държавни. Имат достъп до всички обитаеми места. Така ще подсигуряваме, че всяко издание ще отиде там, където желаят да го прочетат. Така че се надявам да ни подкрепите точка Б4 да бъде призната “, обърна се Борисов към министрите.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Пешо от Виница (преди 12 секунди) Рейтинг: 31792 | Одобрение: 13667   "Никога не е била толкоз зле, откогато България стана народна власт ". Ама вие съществено ли мислите по този начин? Щото като чувам Баце тук е парадайс на словото....., пък аз му вервам!!!!  Ангелче Напиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР