снимка БулфотоБлизо половин година не стигна на агенцията, за да

...
снимка БулфотоБлизо половин година не стигна на агенцията, за да
Коментари Харесай

НАП 6 месеца не може да измисли: Как водопроводчик даде 1,75 млн.лв. за къщата в Барса

снимка Булфото

Близо половин година не стигна на организацията, с цел да завърши с инспекцията по абсурда " Барселонагейт ", в който бе забъркан и името на премиера Бойко Борисов. Национална агенция за приходите стартира проверка след сигнал на гражданско съдружие БОЕЦ, че бащата на манекенката Борислава Йовчева е направил сериозна инвестиция във компанията Emma BGS, чието седалище е точно първокласната къща в Каталуния и се проверява от испанските управляващи за пране на пари. Говорителят на приходната организация Росен Бъчваров заяви за " Сега ", че инспекцията към момента е в ход.

Национална агенция за приходите стартира работа по случая още на 27 февруари. От БОЕЦ настояват, че бащата на " Мис Бикини " - Георги Йовчева, не може да потвърди произхода на средства в размер на 1 750 000 лева Според цитираните документи, през 2015 година той е вложил тези пари като капитал в Emma BGS SL. Така излиза, че Йовчев е разполагал с 875 хиляди евро. Той е някогашен водопроводчик от Сандански, няма бизнес или пък продажба на парцели, което да оправдае направените разноски, твърди сдружението.

Въпросната компания имаше и първокласен магазин за облекла с повърхност 140 кв. м на една от централните улици на каталунския град - Paseo de Grácia. Бутикът беше мигновено опразнен и затворен след изявленията на испанския вестник " Ел Периодико ". Изданието заяви, че въпросът с къщата, при който изплува и името на премиера Бойко Борисов, се проверява от управляващите в кралството.

Другата половина от капитала във компанията Emma BGS SL е импортиран от офшорната компания Palms Enterprises. В България тя се съставлява от предприемача Йордан Христов. Той е мажоритарен притежател на " Спортни парцели Приморско " и е спряган за авторитетна фигура в ГЕРБ. Бизнесът му стартира благодарение на община Приморско, която апортира общински земя в неговата компания. Свързани с Христов сдружения до момента са завоюва над 7 млн. лева от европроекти и публични поръчки, разкрива " Биволъ ".

Междувременно къщата в Барселона, за чийто притежател се обявява някогашният шеф в " Лукойл България`` Александър Чаушев, изненадващо беше оповестена за обмен. Преди към два месеца тя се появи в уебсайт на известна организация за продажба на недвижими парцели за цена от 2 950 000 евро. Имението, която в този момент си търси покупател, от 2013 година е благосъстоятелност на компанията Numin Invest S.L, обвързвана с хипотетичната мрежа, вкарала над 5 млн. евро в Каталуния в последните години, съгласно следствието на испанската полиция. Тогава къщата е добита за 3 млн. евро, само че действителният й притежател и мажоритарен сътрудник в Numin Invest - Александър Чаушев, не се заселва в нея.

По време на полицейското наблюдаване над парцела е открито, че манекенката Борислава Йовчева, нейните родители и щерка й, които са регистрирани в къщата от шест години, я населяват най-малко до края на 2019 година В Испания следствието, водено против Борисов, продължава. " Разследването не е завършило, има доста данни, които продължаваме да проверяваме. С нормалните контакти и регламентирани канали. Не можем да дадем повече детайлности, защото става въпрос за класифицирана информация. " Това дадоха отговор от полицията на въпросите на " Сега " дали са желали подпомагане от българските управляващи за разпита на Борисов или на други лица.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР